Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Τα νέα της Πέμπτης

Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση ΔΕΝ έχει εξομαλυνθεί. Τα ΜΜΕ έχουν μειώσει (επιτέλους) την προβολή αλλά αυτό θα λειτουργούσε θετικά μόνο άμα το κράτος το εκμεταλλευόταν για να επιβάλει την τάξη. Αντί αυτού τώρα απλώς αποκρύβει από τον λαό τις καταστροφές με αποτέλεσμα να μην κινητοποιείται ο ίδιος για να τις σταματήσει.

Στα θετικά είναι το ότι μετά τα μαθήματα που έχουν πάρει σε Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία και αλλού, οι καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών έχουν μειωθεί αισθητά. Ωστόσο ο περιφερόμενος θίασος των τραμπούκων συνεχίζει τα ταξίδια του.

Εκατοντάδες αριστεριστές έκαναν πορεία στην Πάτρα, χωρίς να τολμήσουν να κάνουν έκτροπα αυτή την φορά, παρά το ότι είχαν φέρει ενισχύσεις όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από το εξωτερικό! Οι εκατοντάδες πολίτες που παρακολούθησαν την πορεία, έτοιμοι να υπερασπιστούν την πόλη τους άμα επαναλαμβάνονταν οι καταστροφές, δεν χρειάστηκε τελικά να επέμβουν.

Σκούρα τα βρήκαν ωστόσο οι αναρχικοί στην Κομοτηνή. Στην πορεία που έκαναν παρέα με τους κουβαλητούς από Ξάνθη τους... συνόδευσε και μία πορεία κατοίκων μεγαλύτερη απ' την δικιά τους! Προφανώς δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο κατά την διάρκεια της. Με το πέρας της όμως, και έχοντας επιστρέψει σε χώρο που ένιωθαν ότι ελέγχουν (το πανεπιστήμιο), αρχίσανε να τα σπάνε. Ως αποτέλεσμα δέχθηκαν επίθεση από τους εξαγριωμένους πολίτες και χρειάστηκαν την προστασία της αστυνομίας και του δημάρχου για να καταφέρουν να φύγουν, πρώτα οι περιφερόμενοι από την Ξάνθη (οι οποίοι παρεπιπτόντως ήταν διπλάσιοι από τους συντρόφους τους της Κομοτηνής) και έπειτα οι υπόλοιποι. Για τους δε Ξανθιώτες ήταν πολύ άσχημη η μέρα αφού και με την επιστροφή τους στην πόλη τους τους προϋπάντησαν πολίτες της Ξάνθης δίνοντας τους και δεύτερο μάθημα σε μία μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: