Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Φοιτητικές εκλογές Πανεπιστημίου Κύπρου


Καταρρέει η Προοδευτική - Τρίτη δύναμη ο Αγώνας - Άνοδος για την Έπαλξη

Με μικρή μείωση (για δεύτερη συνεχή χρονιά), η Πρωτοπορία εξήλθε νικήτρια από τις εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μεγάλη υποχώρηση για την Προοδευτική και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, χάνοντας και μία έδρα από τον Αγώνα που σημείωσε αξιοσημείωτη άνοδο. Ανεπαίσθητη πτώση για την Αναγέννηση.

Η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη σημείωσε άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ένα εκπληκτικό αποτελέσμα που αποδεικνύει ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι φοιτητές γυρίζουν την πλάτη στο κομματικό κατεστημένο και επιλέγουν να "φτιάξουν το δικό τους παραμύθι" Αυτόνομα και Ελληνικά.

Αυτή ήταν η έκτη εκλογική αναμέτρηση (σε σύνολο οκτώ ως τώρα) στην οποία η φοιτητική παράταξη του ΑΚΕΛ υποχώρησε σε ποσοστά, η πέμπτη αναμέτρηση στην οποία απέτυχε να κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε χάσει μόνο σε δύο από τα οκτώ συγκεκριμένα φοιτητικά κέντρα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το διογκούμενο κύμμα αμφισβήτησης απέναντι στην διακυβέρνηση Χριστόφια βρήκε τον δρόμο του από την κοινωνία στους χώρους φοίτησης, κοστίζοντας στην Προοδευτική απανωτές ήττες, μειώσεις ποσοστών, αλλά και την πρώτη θέση στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, αφού τα εναπομείναντα "κάστρα" της αριστερής παράταξης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, ακόμα και άμα δεν "πέσουν" δεν είναι ικανά να ανατρέψουν το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί.

Πρωτοπορία 47.89% (-0.21%), 10 έδρες, 1791 ψήφοι
Προοδευτική 34.41% (-3.83%), 7 (-1) έδρες, 1287 ψήφοι
Αγώνας 7.3% (+3.53%), 2 (+1) έδρες, 273 ψήφοι
Α.Φ Έπαλξη 6.28% (+0.64%), 1 έδρα, 235 ψήφοι
Αναγέννηση 4.12% (-0.13%), 1 έδρα, 154 ψήφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: