Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Η Θέση του Ευρωπαϊκού Κόμματος

Καλούμαστε τώρα να διατυπώσουμε τη δική μας θέση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Αφού κάναμε επαφές και με τους δύο υποψήφιους κ. Κασουλίδη και κ. Χριστόφια και αφού μελετήσαμε τις γραπτές διευκρινήσεις που μας απέστειλε ο κ. Κασουλίδης και τις προφορικές που μας έδωσε ο κ. Χριστόφιας, καταλήξαμε ότι:

1. Δεν παραγνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο υποψηφίων στα θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αντίληψης τους στην εσωτερική διακυβέρνηση.
2. Θεωρούμε ότι εκφράζουν την ίδια περίπου πολιτική στο Κυπριακό.
3. Η υποστήριξη προς τον ένα ή τον άλλο σημαίνει και ενίσχυση του διπολισμού, που όπου επικράτησε έφερε πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Σεβόμενοι την ετυμηγορία των πολιτών συγχαίρουμε τους δύο νικητές αλλά ταυτόχρονα διατηρούμε το δικαίωμα υπεράσπισης των θέσεων μας.

Γι’ αυτό:

Ως Πολιτικό Γραφείο εισηγούμαστε στο Κεντρικό Συμβούλιο:

1. Ως Ευρωπαϊκό Κόμμα ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
2. Σεβόμενοι τους ψηφοφόρους και φίλους του Ευρωπαϊκού Κόμματος που ψήφισαν τις προγραμματικές θέσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου στο πρώτο γύρο, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα τους για ελεύθερη ψήφο.
3. Ως Κοινοβουλευτικό Κόμμα θα ασκήσουμε ποιοτική αντιπολίτευση και θα στηρίξουμε οποιεσδήποτε θετικές προτάσεις παρουσιάσει η νέα κυβέρνηση για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
4. Στο Πολιτικό Επίπεδο, επειδή αναμένουμε πολύ σύντομα εξελίξεις στο Κυπριακό, που το πιο πιθανό θα έχουν ως στόχο την αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας ή και την εξαφάνιση της, καλούμε σε επαγρύπνηση τον κάθε πολίτη που θέτει πάνω από όλα την Κύπρο και την κρατική μας υπόσταση.
5. Το Ευρωπαϊκό Κόμμα αποτελεί τη «ΜΑΓΙΑ» ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ που θα ενεργοποιήσει τους πολίτες για να υπερασπιστούν την ύπαρξη και συνέχιση της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: