Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Απορρίπτουμε τον δικομματισμό

Με την μέρα των εκλογών να ξημερώνει πρέπει να συγχαρώ όσους συναγωνιστές κατάφεραν να αντισταθούν στις αφόρητες πιέσεις των ημερών και επιμένουν να καταψηφίζουν και τους δύο υποψηφίους, παρά τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Κάποιοι εύκολα, οι περισσότεροι από εμάς με δυσκολία, καταφέραμε να μην ξεχάσουμε σε μία βδομάδα 10 χρόνια προδοσίας από το δικομματικό κατεστημένο που είχε οδηγήσει την Κύπρο στο χείλος του γκρεμού το 2004.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια σε όλα τα οργανωμένα σύνολα, τα έντυπα και τις ιστοσελίδες που βρίσκονται σχετικά πιο κοντά στον Πατριωτικό χώρο, κανένα εκ των οποίων δεν έδωσε γραμμή υπέρ Κασουλίδη. Στο Ευρωπαϊκό Κόμμα που δεν υποστηρίζει κανέναν αλλά και στο Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα που ψηφίζει κατά συνείδηση. Στην Ένωσις, που μέσω του Β. Φτωχόπουλου συνεχίζει να απορρίπτει εξίσου τους "δύο μειοδότες", αλλά και στο Κυπριακό Ποντίκι που δεν παίρνει θέση υποστηρίζοντας έμμεσα και το Λευκό. Στις ενωτικές φοιτητικές παρατάξεις που παρά τα συνεχή πιεστικά τηλέφωνα αρνούνται να εμπλακούν στις εκλογές υπέρ του Κασουλίδη με οποιονδήποτε τρόπο και στην Ένωση Δυναμικής Αντίστασης που θεωρεί και τους δύο εξίσου επικίνδυνους. Στο Novopress που καλεί "άπαντες τους Έλληνες πατριώτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να καταψηφίσουν και τους δυο υποψηφίους. Όποιος δεν κάνει θυσίες για τις Ιδέες του ή αυτός δεν αξίζει ή οι Ιδέες του" και φυσικά στο ΑΠΟΕΛΛΑΣ που δεν υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς.

Οι πατριώτες της Κύπρου έδειξαν μία απίστευτη πολιτική ωριμότητα , όμοια της οποίας δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν στο νησί. Ωριμότητα που δείχνει ότι ο ευρύτερος πατριωτικός χώρος υποδέχεται δυνατός και σε εγρήγορση την δύσκολη εποχή που ξημερώνει σήμερα με την εκλογή Χριστόφια, και θα αντιμετωπίσει ενωμένος τις καταστροφικές συνέπειες της επιλογής του λαού στον Α γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: