Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Άρχισαν τα όργανα

Λίγες μόλις μέρες μετά την εκλογή Χριστόφια και οι καταστροφικές συνέπειες της επιλογής του λαού άρχισαν να διαφαίνονται. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω τηλεφώνου (!) ο νέος πρόεδρος της υπό διάλυση πια Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνησε με τον Ταλάτ την απομάκρυνση του διαχωριστικού από την Λήδρας.

Η ουσία της ενέργειας δεν είναι πια μεγάλης σημασίας, αφού με την κατεδάφιση του τείχους τον Μάρτιο του 2007 (και του φυλακίου στο οποίο δολοφονήθηκαν αναίτια εθνοφρουροί από Τούρκους στρατιώτες στο παρελθόν) κατεδαφίστηκε και το σύμβολο της αντίστασης μας στον Τούρκο κατακτητή ο οποίος παραμένει όμως απέναντι.

Αυτό που αξίζει σημασίας είναι ο τρόπος που σκοπεύει να ασκήσει πολιτική από τούδε και στο εξής ο νέος πρόεδρος, συμφωνώντας μέσω τηλεφώνου με την μαριονέτα της Άγκυρας τις επόμενες ενέργειες στο Κυπριακό, ενώ μάλιστα η στάση του Ταλάτ χαρακτηρίζεται αμφιλεγόμενη (σύμφωνα με προχθεσινές δηλώσεις από το ΑΚΕΛοκρατούμενο προεδρικό) σήμερα, μάλλον επειδή με την αποχώρηση του κ. Παπαδόπουλου η Άγκυρα είναι σε διαδικασία επαναχάραξης της πολιτικής της και δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει ξεκάθαρες οδηγίες στον εγκάθετο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: