Σάββατο 17 Μαρτίου 2007

Ο ξεχασιάρης

Στο σημερινό συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, μετά την επανεκλογή του χωρίς ανθυποψήφιο, ο κύριος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο πρόσφατο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών του Πανεπιστημίου Κύπρου για να αποδείξει ότι ο ΔΗ.ΣΥ. δεν είναι απομονωμένος.

Το επιχείρημα προφανώς είναι άστοχο. Οι εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου αποδεικνύουν απλώς ότι η Πρωτοπορία συγκεντρώνει 47% στο Πανεπιστήμιο, τίποτα άλλο. Και γενικά τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών αποδεικνύουν ότι η Πρωτοπορία είναι η νούμερο ένα φοιτητική παράταξη. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την απομόνωση του ΔΗ.ΣΥ από τα υπόλοιπα κόμματα και της ηγεσίας του από τον λαό σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις.

Εκτός από το παράλογο του επιχειρήματος όμως πρέπει να γίνει και κάτι άλλο ξεκάθαρο. Η Πρωτοπορία είναι η φοιτητική παράταξη του ΔΗ.ΣΥ, δεν είναι ο ΔΗ.ΣΥ. Η Πρωτοπορία υποστηρίζει τον ΔΗ.ΣΥ αλλά δεν έχει τολμήσει να υποστηρίξει τη στάση του. Πρώτον επειδή οι ανεξάρτητες παρατάξεις καραδοκούν για να του στερήσουν ψήφους και δεύτερον επειδή το αγωνιστικό πνεύμα της νεολαίας δεν έχει ακόμα χαλιναγωγηθεί. Η Πρωτοπορία (και σε μικρότερο βαθμό η Αναγέννηση και ο Αγώνας) έχει σταθερά πιο πατριωτική στάση από το κόμμα που υποστηρίζει. Ας μην αγνοεί ο κ. Αναστασιάδης ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παρατάξεων της Πρωτοπορίας τάχθηκε ενάντια στο σχέδιο Ανάν, στην πλειοψηφία τους επίσημα. Ας μην αγνοεί και ότι επανειλημμένα έχει έμμεσα απορρίψει ακόμα και την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού προβλήματος. Όταν ψηφίζουν λοιπόν οι φοιτητές Πρωτοπορία ψηφίζουν ένα κίνημα που η στάση του στο Κυπριακό είναι πιο κοντά στο ΔΗ.ΚΟ (ίσως και στο Ευρω.Κο) παρά στο ΔΗ.ΣΥ.

Ας μην τα ξεχνάει αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: