Τρίτη 24 Απριλίου 2007

H νίκη της αντεθνικής προπαγάνδας

Ποιοι είδαν τους Αρμένιους της Θεσσαλονίκης έξω από το τουρκικό προξενείο και δεν τους θαύμασαν; Πήγαν να διαμαρτυρηθούν για την μη αναγνώριση της γενοκτονίας του λαού τους από τους Τούρκους, συγκρούστηκαν με την αστυνομία που δεν τους άφησε να τοιχοκολλήσουν τα αιτήματα τους στο τουρκικό προξενείο (όπως δεν είχε αφήσει πριν λίγο καιρό και τους Ποντίους!), φωνάξανε συνθήματα του τύπου "Φωτιά φωτιά στον Τούρκο τον φονιά", κάψανε τουρκικές σημαίες και στο τέλος ψάλλανε τους εθνικούς ύμνους της Αρμενίας και της Ελλάδας.

Ποιοι δεν τους θαύμασαν εκτός από τους λίγους ακραίους που δεν θέλουν κανείς να ενοχλεί τον Τούρκο και να μιλάει για τα εγκλήματα του; Αυτοί οι λίγοι ακραίοι όμως στην πραγματικότητα είναι οι ιδεολογικοί νικητές. Είναι οι νικητές επειδή έχουν καταφέρει να κάνουν τον Έλληνα να θαυμάζει τον κάθε ξένο που υποστηρίζει την πατρίδα του αλλά να απορρίπτει τον Έλληνα όταν κάνει το ίδιο. Η διαμαρτυρία των Αρμενίων έπαιξε δεύτερο θέμα στις ειδήσεις του Alter. Άμα ήταν Έλληνες και διαμαρτύρονταν για την πολύ πιο πρόσφατη εισβολή στην Κύπρο ή τον θάνατο των τριών ηρώων αξιωματικών στα Ίμια κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έπαιζε καν στα ΜΜΕ. Και άμα έπαιζε δεν θα ήταν στα πρώτα θέματα. Και ο κόσμος δεν θα έβλεπε ηρωικούς πατριώτες, όπως φαντάζουν στα μάτια μας οι Αρμένιοι, θα έβλεπε γραφικούς και περιθωριακούς "φασίστες" που δημιουργούν πρόβλημα στην πολυπόθητη φιλία μας με τους Τούρκους.

Αυτή είναι η νίκη των γνωστών κύκλων που έχουν επιβάλει την ιδεολογική τρομοκρατία τους στον Ελληνισμό. Αυτή είναι η ήττα της Πατρίδας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνε,
Δεν είμαι εθνικιστής αλλά εθνιστής.
Δεν γουστάρω που θα με λέγανε φασίστα αν κατέβαινα σε πορεία για την Κύπρο, αλλά το ίδιο δεν γουστάρω αυτούς που θα κατέβαιναν σε πορεία για την πατρίδα μου, μόνο και μόνο για να περάσουν φασιστικές ιδεολογίες.
Πραγματικά, εγώ δεν άκουσα για τους Αρμένιους(μπράβο τους παρεπιπτώντως), που σημαίνει πόσο πολύ το προέβαλαν τα ΜΜΕ.
Σίγουρα, αν θα κατέβαινε πορεία για την Κύπρο, τα Ίμια ή όποιο άλλο εθνικό θέμα, θα το έκαναν γαργάρα ή θα λέγανε "ακροδεξιοί φασίστες κατέβηκαν σε πορεία..."
Μήπως όμως αυτό θα το έλεγαν στηριζόμενοι(ως πρόφαση πάντα) και στο γεγονός ότι κάποιοι όντως ακροδεξιοί κατεβαίνουν σε εθνικές πορείες για να περάσουν τις απόψεις τους κρατόντας ακροδεξιά σύμβολα και εμείς τους αφήνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα, έχεις απόλυτο δίκαιο.

Το θέμα όμως είναι, αυτοί που έχουν κάποιες ιδέες τις οποίες δεν συμμεριζόμαστε δεν αγαπάνε την πατρίδα τους; Έχουμε δικαίωμα να τους απορρίψουμε επειδή δεν μας αρέσουν ιδέες τους άσχετες με τον λόγο για τον οποίο γίνεται η εκδήλωση; Για να γίνει πιο απλό, άμα κάνει η Χρυσή Αυγή ένα hatewave festival (ή όπως αλλιώς τα λένε) προφανώς και δεν θα πάω. Αλλά άμα κάνει μία εκδήλωση για την Κύπρο γιατί να λείψω. Όπως και δεν θα πάω σε μία ομιλία του ΚΚΕ που εκθειάζει τον Στάλιν πχ, θα πάω όμως άμα κάνει μία εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα βιβλία της Στ Δημοτικού.

Άμα δεν είχαν την Χρυσή Αυγή κάτι άλλο θα έβρισκαν τα ΜΜΕ για να καταδικάσουν την πατριωτική δράση (το κάνουν εξάλλου και σε εκδηλώσεις στις οποίες δεν συμμετέχει). Και για σκέψη: Απαγορεύει κανείς από τον οποιοδήποτε να κάνει οποιαδήποτε εκδήλωση για την πατρίδα; Γιατί σχεδόν αποκλειστικά γίνονται από τους λεγόμενους ακροδεξιούς; Μήπως μόνο αυτοί ενδιαφέρονται αρκετά ώστε να κατεβαίνουν στους δρόμους και σήμερα; Ή μήπως δεν είναι πραγματικά τόσο ακραίοι, απλώς βαφτίζονται τέτοιοι από το κατεστημένο;

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνε,
Δεν αποκλείω κανέναν από το να έρθει να διαμαρτυρηθεί για την πατρίδα του. Καλοδεχούμενοι είναι οι αριστεροί, οι δεξιοί (αν και δεν υπάρχουν αυτές οι έννοιες πλέον αλλά άλλο θέμα) αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιούν αυτή τη διαμαρτυρία για να προβάλουν τα πιστεύω τους.

π.χ. Ας έρθει ο όποιος χρυσαυγίτης σε τέτοια πορεία αλλά δεν θα κρατά καμμία σημαία μαύρη με τον σταυρό- σήμα της Χρυσής Αυγής αλλιώς πρέπει να τον απομονώσουμε (λεμε τώρα γιατί ποιός μπορεί να απομονώσει έναν Χρυσαυγίτη;Θα φάει ξύλο... χαχα)

Δεν γουστάρω να έρχονται σε τέτοιες πορείες οι οποιδήποτε, της όποιας ιδεολογίας και να φέρουν σύμβολα της ιδεολογίας τους. Διαμαρτύρομαι και κάνω πορεία για την πατρίδα μου και θα φέρω μόνο το σύμβολο της πατρίδας μου και τίποτε άλλο.

Όσο για τα τελευταία δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μου ακροδεξιοί αναρχικοί ή κάτι άλλο. Υπάρχουν αυτοί που είναι υπέρ και κατά της Νέας Τάξης. Οι λεγόμενοι λοιπόν ακροδεξιοί θεωρώ, καθαρά προσωπική άποψη ότι ευνοούν αυτό που λέμε παγκοσμιοποίηση κατά τον ίδιο τρόπο με τους αριστεριστές, αναρχικούς κτλ.

Και συμφωνώ ότι πλέον σε πορείες για την Ελλάδα κατεβαίνουν μόνο αυτοί γιατί:
Για να μην κατεβαίνουμε και εμείς γιατί:
Για να στοχοποιεί το σύστημα ότι σε τέτοιες πορείες πηγαίνουν ακροδεξιοί, έτσι ώστε ο κοσμάκης που θέλει να διαμαρτυρηθεί να κάθεται σπιτάκι του και για να μας λένε ορίστε μια μειοψηφία βγαίνει στους δρόμους και αυτοί είναι ακροδεξιοί που είναι η πλειοψηφία να διαμαρτυρηθεί;

Τέλος, και συγνώμη για το χώρο, τα ΜΜΕ που στοχοποιούν τις εκδηλώσεις εθνικού χαρακτήρα και αυτά όργανα της παγκοσμιοποίησης είναι τι άλλο να έκαναν;

Ανώνυμος είπε...

Σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο αυτό θα γινόταν, δεν θα κατέβαινε κανείς με άσχετα σύμβολα. Δυστυχώς (και συμφωνώ) κατεβαίνουν. Εφόσον δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό δεν πρέπει και να γίνεται αιτία να απουσιάζουμε.

Τώρα για το θέμα της παγκοσμιοποίησης θα διαφωνήσω. Η διαφορά τους από τους αριστεριστές και τους αναρχικούς είναι ότι πραγματικά διαφωνούν με την παγκοσμιοποίηση. Δεν διαφωνούν απλά με την ονομασία και με κάποιες πτυχές της ενώ στην πραγματικότητα την προωθούν, υποστηρίζοντας την κατάργηση των εθνών όπως οι 2 προηγούμενες κατηγορίες. Διαφωνούν ανοιχτά και κάθετα με κάθε πτυχή της παγκοσμιοποίησης, με κάθε όνομα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια και με κάθε μορφή της. Δεν θα βρεις τέτοιο "ακροδεξιό" να σου πει "διαφωνώ με την παγκοσμιοποίηση αλλά υποστηρίζω τις πολυεθνικές" ή "διαφωνώ με την παγκοσμιοποίηση αλλά θέλω η κυριαρχία να φύγει από την Ελλάδα και να δοθεί σε άλλα κέντρα" ή "διαφωνώ με την παγκοσμιοποίηση αλλά θέλω να καταργηθούν τα σύνορα και να πνιγούν οι διαφορετικότητες".

Ανώνυμος είπε...

Οι "ακροδεξιοί" μιλάνε ανοιχτά κατά της σημερινής παγκοσμιοποίησης, έτσι όπως τους συμφέρει.
Μπορεί να μην σου πουν "θέλω ανοιχτά σύνορα και να καταργηθούν τα έθνη, αλλά θα σου πουν, ότι μία δικτατορία εδώ π.χ. θα άλλαζε τα πράγματα. Αλλά και η δικτατορία μορφή της παγκοσμιοποίησης δεν είναι; Την χούντα οι ΗΠΑ δεν την έφεραν στην Ελλάδα;

Τέλος πάντων, χάρηκα για την συζήτηση αυτή που είχαμε και ελπίζω να ξανασχολιαστούμε σύντομα ίσως για κάποιο άλλο θέμα...
Εις το επανειδείν...