Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Γαμώ τις πυρκαγιές σας

Προσπάθησα να αποφύγω το θέμα των πυρκαγιών αλλά δεν πάει άλλο. Δεν παλεύεται πια η κατάσταση ρε. Δεν κατηγορώ την ΝΔ για τίποτα και όποιος παίξει ψηφοθηρικά παιχνίδια με τους δεκάδες νεκρούς είναι και πολύ μαλάκας. Δεν την κατηγορώ για έναν και μόνο λόγο: έχουμε προεκλογική περίοδο. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι δεν θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να σώσει την Ελλάδα σε προεκλογική περίοδο; Ότι καίγεται δεν μπορούσε να αποτραπεί δυστυχώς.

Κατηγορώ όμως την κατεστημένη σκέψη. Αυτή φταίει για ότι μας συμβαίνει. Το ότι ψηφίζουμε τους ίδιους καραγκιόζηδες που είναι ανίκανοι να αλλάξουν την κατάσταση. Άμα ήταν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ δεν θα άλλαζε κάτι. Κατεστημένη σκέψη, τον ίδιο τρόπο αντίδρασης όλοι έχουν.

Γιατί δεν στέλνετε ρε μαλακισμένα τον στρατό στα δάση; Τι τους έχουμε και κάθονται στα στρατόπεδα ενώ οι φορολογούμενοι πολίτες που πληρώνουν την εκεί διαβίωση τους βλέπουν όλη τη ζωή τους να χάνεται; Γιατί δεν στήθηκαν παρατηρητήρια ελεγχόμενα από τον στρατό, τα οποία θα μπορούσαν συγχρόνως και να προστατεύουν τα δάση από τους εμπρηστές και να μπορούν να ειδοποιήσουν γρηγορότερα σε περίπτωση φωτιάς; Καλά, οι φωτιές δεν μπορούσαν να ανακοπούν με τόσο αέρα, άλλη λύση δεν υπήρχε εκτός από το να περιμένουν να πέσουν τα μποφόρ. Τους ανθρώπους τι τους άφησαν; Στείλτε τον στρατό ή τουλάχιστον την αστυνομία ρε γαμώτο, να βοηθήσουν όσους θέλουν να φύγουν και να πάρουν από τα μαλλιά όσους δεν θέλουν! Όχι μόνο δεν κάνανε τίποτα από τα δύο προαναφερθέντα, αλλά ακόμα και τώρα ακόμα συζητούν το να βγάλουν στρατιώτες έξω να βοηθήσουν τουλάχιστον στην πυρόσβεση! Και αυτά ενώ έχουμε φτάσει στους 50 νεκρούς.

Γιατί δεν σταματήσατε τα αίτια των πυρκαγιών; Σταματήστε να νομιμοποιήτε τα γαμημένα τα αυθαίρετα, σταματήστε να αφήνετε παραθυράκια στους νόμους. Και τότε θα δούμε αν θα συνεχίσουν να καίνε οι οικοπεδοφάγοι!

Γιατί δεν μας λέτε αν κρύβονται αντιεξουσιαστές πίσω απ' τις φωτιές; Τόλμησαν να πουν δύο άτομα της κυβέρνησης ότι πιθανόν να εμπλέκονται και ξεκίνησε εξέγερση από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και τους άλλους υπερασπιστές τους. Αλλά δεν το λέει μόνο ο κάθε Ρουσόπουλος. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι έχουν κάψει δάση και στις αρχές της δεκαετίας του 80 για να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι μέσα στο indymedia είχε γραφτεί ότι οι εμπρηστές παίρνουν εντολές από αντιεξουσιαστές εντός φυλακών (κάτι το οποίο γράφτηκε και στον τύπο); Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ακόμα και σήμερα, υπάρχουν συνθήματα τα οποία είχαν αναγραφεί στις αρχές του καλοκαιριού στους τοίχους και στα οποία αναρχικοί προτρέπουν "αυτό το καλοκαίρι να κάψουμε την Ελλάδα". Για πλάκα το κάνανε;

Τέλος, πείτε μας ξεκάθαρα. Εμπλέκονται Τούρκοι -πράκτορες και μη- συχνά πυκνά σε φωτιές; Επιτρέπεται κύριοι του κατεστημένου σε ακραίους να μας περιθωριοποιούν όταν μιλάμε για Τούρκους. Αλλά δεν το έχουμε πει μόνο εμείς, Γκρίζοι Λύκοι έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι έχουν κάψει δάση στην Ελλάδα στο παρελθόν! Στην Κύπρο τα καίνε χωρίς βασικά να κρατάνε και τα προσχήματα, ξεκινούν φωτιές από τα κατεχόμενα και τους επιτρέπουν να κινηθούν προς τις ελεύθερες περιοχές ώστε να καίγονται τα δέντρα και να βελτιώνεται η ορατότητα τους προς τις ελεύθερες περιοχές. Γιατί αρνούνται κάποιοι ότι μπορεί να συμβαίνει και στην Ελλάδα; Θα θυσιάζουμε για πολύ καιρό αθώες ζωές για τις πολιτικές σας σκοπιμότητες;

Υπάρχουν πολλές προσαγωγές με αυτές τις τελευταίες πυρκαγιές. Υπάρχουν πληροφορίες από παντού ότι πρόκειται για σχέδιο εμπρηστών. Γιατί κύριοι κάνουν έρευνα ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η ΕΥΠ όπως έχει επανειλημμένα ειπωθεί; Η πυροσβεστική προφανώς συλλέγει τα διάφορα στοιχεία και έχει πρώτη επαφή με τις πυρκαγιές και τα αίτια τους. Η αστυνομία μπορεί να ερευνά οτιδήποτε, οικοπεδοφάγους, τρελούς, ατυχήματα. Η ΕΥΠ και ο Στρατός τι ερευνάνε; Ο Στρατός θα έκανε έρευνες άμα δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλέκονται ξένοι; Πείτε μας ξεκάθαρα! Η ΕΥΠ τι ερευνά; Θα ερευνούσε τρελούς ή ατυχήματα; Μόνο άμα υπάρχει μεγάλο σχέδιο εμπρηστών θα είχε λόγο να εμπλακεί. Ποιος θα το έκανε, οι οικοπεδοφάγοι; Ή για ξένες μυστικές υπηρεσίες (ή άλλα οργανωμένα σύνολα) ή για εγχώριους εμπρηστές οι οποίοι βρίσκονται στο πεδίο ενδιαφέροντος της ΕΥΠ (άρα αντιεξουσιαστές και λοιποί τρομοκράτες).

Πείτε μας ξεκάθαρα ποιος φταίει, μην το αποκρύψετε πάλι!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για να δεις τι φταίει δες το blog μου:

www.hellenicdynamism.blogspot.com

Ev Tsukas είπε...

kai to diko mou

withnomercy.blogspot.com