Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

"Λυπάμαι..." από Cacofonix

Μεταφέρω ένα εξαιρετικό άρθρο από το blog Cacofonix επειδή θίγει κάποια σημαντικότατα θέματα σχετικά με τον τρόπο σκέψης της Ελληνικής κοινωνίας. Το μέρος που αναδημοσιεύω εδώ συγχρόνως και προσυπογράφω, παρουσιάζει μία κοινωνία η οποία θα ήθελα να είναι η Ελληνική αλλά δεν θα ζήσω να το δω. Το να ζητάμε όλο και περισσότερα από το κράτος έχει περάσει στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, με κύριους υπεύθυνους γι' αυτό τα ΜΜΕ και την εκάστοτε αντιπολίτευση. Και αυτό δεν αλλάζει εύκολα..

Λυπάμαι...

Λυπάμαι γιατί για μια ακόμη φορά η χώρα μου έδωσε εξετάσεις κι απέτυχε. Παρακολούθησα μια αντίστοιχη καταστροφή στην τηλεόραση που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία: αυτή των πλημμύρων.

Με πιάνει μελαγχολία όταν συγκρίνω τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε εκεί το κακό με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε εδώ.

Εκεί είδα δημοσιογράφο να λέει "ζωντανά", βυθισμένος μέχρι το λαιμό σχεδόν, ότι το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες του σε μια τέτοια καταστροφή. Οι πολίτες έπρεπε να έχουν υπομονή, κι όταν θα γινόταν δυνατόν η βοήθεια θα έφτανε σε αυτούς. Κι αυτό έγινε περίπου 4 ημέρες αργότερα. Τέσσερις μέρες ήταν πνιγμένοι μέσα στο νερό και δεν είχαν νερό να πιούνε και ρεύμα. Και ζούσαν στις στέγες των σπιτιών τους, έχοντας τις περιουσίες τους κατεστραμένες από κάτω τους.

Κι όταν έφτασε η βοήθεια από το κράτος τους ξέρετε ποιά ήταν αυτή; Μια εξάδα από εμφιαλωμένα νερά. Για τα οποία οι απολίτιστοι στηθήκαν στην ουρά για να πάρουν. Αδιαμαρτύρητα.

Κι εκεί είχαν ένα σωρό μελέτες που τους προειδοποιούσαν για τις πλημμύρες. Αλλά δεν τους έδωσαν οι πολίτες την κατάλληλη σημασία. Όταν όμως έγινε το κακό δεν βγήκαν να φωνάζουν για το κράτος που δεν τους προστάτευσε και που τους έπνιξε και που τους κατέστρεψε την περιουσία. Γιατί τους μαθαίνουν από μικρούς ότι το κράτος είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Όποιος περίμενε τις πυρκαγιές για να καταλάβει το ξεχαρβάλωμα του ελληνικού κράτους είναι πολύ ανόητος. Όποιος τσιρίζει υποκριτικά για την ανικανότητα αυτών που μας κυβερνούν, ή αυτών που θέλουν να μας κυβερνήσουν, ή των "μικρών" κομμάτων τρομάρα τους, ας κοιτάξει στον καθρέφτη...

Κάντε κλικ για το υπόλοιπο.

----------------
Now playing: Active Member - Μηδέν
via FoxyTunes

Δεν υπάρχουν σχόλια: