Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Γαμώ τις πυρκαγιές σας no 2

Ιερό και όσιο δεν έχουν. Κανείς τους, αλήτες όλοι. Καίγεται η Ελλάδα και όλοι κάνουν αντιπολίτευση, μυρίστηκαν ψήφους.

Το Mega λεπτό δεν σταμάτησε. Όλη μέρα χτες προσπαθούσε να κάνει αντιπολίτευση. Και μετά να μου βγαίνει ένα από τα νούμερα τους να λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι για πρώτη φορά είμαστε περήφανοι για τους πολιτικούς μας! Ενώ το κανάλι του αντιπολιτευόταν όλη μέρα! Ενώ ο Παπανδρέου την ώρα που καταστρέφονται ζωές έκανε λόγο για ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε έλλειψη συντονισμού, ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και εγκληματική αμέλεια, ειδικά σχετικά με την πρόσληψη πυροσβεστών και τα έργα πρόληψης των πυρκαγιών. Ενώ το ΚΚΕ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός δεν έλαβε καμία ευθύνη «για την ανύπαρκτη πολιτική πρόληψης των πυρκαγιών που βαραίνει και τη σημερινή κυβέρνηση. Αν υπήρχε πολιτική πρόληψης θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να εξουδετερωθεί η ενεργοποίηση σχεδίου, για την ύπαρξη του οποίου έκανε σαφή υπαινιγμό». Ενώ ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ λέει ότι αντί να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής, η κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική περίοδο μέσα στον Αύγουστο, για να μην εκτεθεί με το πόρισμα Ζορμπά και τον προϋπολογισμό και ότι έχει μείνει στο -ελεγχόμενο πια από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ- ΔΗ.ΚΚΙ εξηγεί πως η Κυβέρνηση Καραμανλή άφησε πρώτα την Ελλάδα ανοχύρωτη και στη συνέχεια παρ’ ότι είχε πάρει τα σχετικά μηνύματα, αποδυνάμωσε περαιτέρω τις όποιες δυνατότητες άμυνας, προκηρύσσοντας κατακαλόκαιρο εσπευσμένες εκλογές. Έπαιξε το παιχνίδι των εκλογών και της επικοινωνιακής υπερίσχυσης της αδιαφορώντας για το τι μέλει γενέσθαι.

Μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κάνοντας πράξη το "δεν είναι ώρα για καταλογισμό ευθυνών" που οι άλλοι απλώς έλεγαν αλλά δεν τηρούσαν. Όταν χτες έγραφα στο Γαμώ τις πυρκαγιές σας πως "όποιος παίξει ψηφοθηρικά παιχνίδια με τους δεκάδες νεκρούς είναι και πολύ μαλάκας" πήγε το μυαλό μου και στον ΛΑ.Ο.Σ και αποφάσισα ότι άμα έπαιζε αυτό το παιχνίδι θα την άκουγε πιο χοντρά απ' όλους επειδή πολύ απλά θα ήθελα περισσότερα από αυτό το κόμμα. Χαίρομαι που έστω και ένα κόμμα έδειξε αυτοσυγκράτηση στην δικιά μας 11η Σεπτεμβρίου όπως την χαρακτήρισε ο Καρατζαφέρης. Αλλά λυπάμαι πολύ παραπάνω για όλους τους υπόλοιπους.

Λες και δεν φθάνει αυτό αποπροσανατολίζουν και τον λαό με άθλιο τρόπο. Όλοι είπαν πως είναι η επίθεση κατά της Ελλάδας, ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών. Ηλίου φαεινότερο θα μου πείτε. Δεν συμφέρει όμως το ΠΑΣΟΚ. Άμα είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών μειώνεται η ευθύνη της Ν.Δ., θα κερδίσουν λιγότερες ψήφους πατώντας στα δεκάδες νεκρά σώματα των συνελλήνων μας. Οπότε φροντίζει ο Παπανδρέου να αναφερθεί στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δημιούργησε προσδοκίες σε επίδοξους καταπατητές και άνομα συμφέροντα, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση "παριστάνει το θύμα", "μιλά για συνομωσίες και αφήνει υπονοούμενα". Από κοντά και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, αφού όποιοι και αν το οργάνωσαν, είτε αντιεξουσιαστές, είτε Τούρκοι είτε Αλβανοί, είναι προστατευόμενοι του κόμματος. Έτσι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι οι ευθύνες της προσπαθούν να "κρυφτούν πίσω από σενάρια συνομωσίας". Μόνο το ΚΚΕ και ο ΛΑ.Ο.Σ δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλο τους και αναγνώρισαν αυτό που κατάλαβε και ο τελευταίος από εμάς, ότι τόσες πυρκαγιές δεν μπήκαν τυχαία.

Κανένας σεβασμός από -σχεδόν- κανέναν για το δράμα που και σήμερα συνεχίζεται. Και μετά οι καραγκιόζηδες θα αναρωτιούνται γιατί απαξιώνεται η πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: