Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

5κομματική βουλή και εύκολη επικράτηση Ν.Δ

Αυτό το αποτέλεσμα φωτογράφισε ο Κ. Καραμανλής χτες από το Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου, ουσιαστικά δείχνοντας τα αποτελέσματα των "μυστικών" δημοσκοπήσεων.

Αντίθετα από τις κινήσεις -πανικού- του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Καραμανλής προασπίστηκε για ακόμα μία φορά το ήπιο κλίμα. "Δεσμεύομαι προσωπικά ότι, όσες προκλήσεις και αν δεχθούμε, όσες ύβρεις και αν εκτοξευθούν εναντίον μας, όσες κραυγές λαϊκισμού και δημαγωγίας ακουστούν, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Την πόλωση και την οξύτητα την επιδιώκουν όσοι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι αποδείξεις αδυναμίας. Οι κραυγές και οι ύβρεις δεν μας αποπροσανατολίζουν. Εμείς στηριζόμαστε στην αλήθεια του έργου μας. Εμείς, όπως πάντα, περιφρουρούμε το ήπιο πολιτικό κλίμα. Επιδίωξή μας είναι να ενώνουμε δυνάμεις. Προτεραιότητά μας είναι τα μείζονα και σημαντικά. Αυτό που εμείς προτάσσουμε είναι οι στέρεες λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών", είπε. Όλη η ρητορική θυμίζει τις προηγούμενες εκλογές και αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός, όντας σε θέση ισχύος, δεν ενδιαφέρεται να πολώσει το κλίμα περαιτέρω αφού η σημερινή κατάσταση τον βολεύει.

Όπως επίσης αποκαλύφθηκε από την ομιλία του, μοναδικός του στόχος τώρα είναι να κόψει την πιθανότητα εισόδου 5 κομμάτων στην βουλή. Έτσι δηλώνει "Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πικρίες. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα για αρνητική ψήφο. Η άρνηση δεν οδηγεί παρά σε αδιέξοδα", αναγνωρίζοντας ότι η αρνητική ψήφος πάει προς όλα τα μικρά κόμματα και από την σμίκρυνση της θα ωφεληθούν τόσο η Ν.Δ όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τρανταχτή απόδειξη ότι δεν "φοβάται" πια την Αξιωματική αντιπολίτευση αλλά μόνο την πεντακομματική βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: