Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Γιατί τέτοια πολεμική εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ;

Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη δέχεται έντονη πολεμική από όλο το πολιτικό κατεστημένο. Το γιατί δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί από όσους ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα.

Για την Ν.Δ είναι ο νούμερο ένα εχθρός, πάνω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ σίγουρα. Με την μάχη για την πρώτη θέση να έχει πια ξεκαθαρίσει η Ν.Δ έχει ρίξει όλο το βάρος της στο να αποτρέψει την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ στην βουλή. Ενδεχόμενη είσοδος του κόμματος θα περιορίσει την αυτοδυναμία της (την οποία βέβαια θα έχει με ικανοποιητική διαφορά ούτως ή άλλως) και θα δημιουργήσει για πρώτη φορά μετά από χρόνια κόμμα το οποίο είναι ικανό να πάρει σεβαστό αριθμό ψήφων από τους κυβερνώντες. Αντιθέτως, ευελπιστούν ότι μία ακόμα αποτυχία του κόμματος, η δεύτερη, θα διαλύσει το κόμμα και θα της επιτρέψει να απορροφήσει τους ψηφοφόρους του μελλοντικά. Για αυτό το σκοπό έχει στηθεί ένα άγριο ψηφοθηρικό παιχνίδι, με ρουσφέτια και απειλές σε τοπικό επίπεδο σε όλη την χώρα και κυρίως στην Β. Ελλάδα, και με προσπάθειες να τους κολλήσει την ταμπέλα του "ακραίου" σε εθνικό.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι το κόμμα που ασκεί την λιγότερη πολεμική εις βάρος του ΛΑ.Ο.Σ, την ίδια τακτική που χρησιμοποιεί και με τα κόμματα της Αριστεράς. Αγνοεί τον ΛΑ.Ο.Σ αφού θεωρεί ότι ενδυνάμωση του θα πλήξει την Ν.Δ. Διάσπαρτες φραστικές επιθέσεις όπως αυτή του ίδιου του Γ. Παπανδρέου χθες το πρωί πάντως δεν λείπουν.

Το Κ.Κ.Ε χτυπάει το ΛΑ.Ο.Σ όπως χτυπάει και όλα τα άλλα κόμματα αφού για το κομμουνιστικό κόμμα υπάρχουν τρεις κατηγορίες: Τα κόμματα του δικομματισμού, τα δεκανίκια του δικομματισμού και το Κ.Κ.Ε. Λόγω του ότι είναι βασικά ένα κόμμα που συγκεντρώνει ψήφους διαμαρτυρίας από παντού, το ΛΑ.Ο.Σ του στερεί ψήφους που θα μπορούσε να έχει, και αυτό δεν το αφήνει να περάσει εύκολα.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι ο λόγος που το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη έχει επωμιστεί την ρετσινιά του ακραίου. Η δυναμική του κόμματος της Αριστεράς σε Μ.Μ.Ε και τάξεις της διανόησης είναι δυσανάλογη της δυναμικής που εκφράζει στην κοινωνία. Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο ΛΑ.Ο.Σ είναι ιδεολογικός αντίπαλος. Θέματα όπως η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, το Μακεδονικό, η αθρόα λαθρομετανάστευση, οι αντιεξουσιαστές, το σχέδιο Ανάν, το βιβλίο ιστορίας κτλ έχουν φέρει σε σύγκρουση τα δύο κόμματα πάμπολλες φορές. Οι θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ σε κάθε ένα από αυτά του έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισμό του "ακραίου", του "ξενοφοβικού" κόμματος. Το ότι σε κάθε μία από αυτές τις θέσεις πάνω από 80% του Ελληνικού λαού (πολλές φορές και 90%) έχει συνταχθεί με τις θέσεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι αρκετό να ανατρέψει το κλίμα και να αποσύρει την ρετσινιά.

Μεγάλη έχθρα τέλος, επιδεικνύουν και τα μικρότερα κόμματα. Η Δημοκρατική Αναγέννηση, δημιούργημα της Ν.Δ για να πλήξει τον ΛΑ.Ο.Σ, επιτίθεται σταθερά στο κόμμα αφού έχουν το ίδιο "target group". Η Φ.Σ (στα ίδια περίπου θέματα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α) είναι ιδεολογικός αντίπαλος ενώ και με τα μικρά κόμματα της Άκρας Αριστεράς τον χωρίζει ιδεολογικό χάσμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λες...δυστυχώς σε όλα τα ΜΜΕ κυριαρχούν οι ακροαριστεροί ( δλδ Συνασπισμός ) και στρέφονται εναντίον του ΛΑΟΣ για "δήθεν" ιδεολογικούς λόγους ενώ η ιδεολογία τους είναι αυτή της αλητείας και της προδοσίας...