Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Η Μακεδονία μας

O Γιάννης Τριάντης είναι μία από τις απειροελάχιστες αξιοπρεπής φωνές που έχουν απομείνει στην "Ελευθεροτυπία". Στο άρθρο του την Δευτέρα υπό τον τίτλο Αμβλυωπία και αφασία τελειώνει λέγοντας:
Χθες, δημοσιεύτηκε ένα τραγικό και αστείο άρθρο στην «Αυγή», υπογεγραμμένο από τον κ. Νάσο Θεοδωρίδη, μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού. Τραγικό και αστείο, ναι. Χωρίς κανένα επιχείρημα. Με μια τρεμάμενη, επιφανειακή, δήθεν μαρξίζουσα λογική, η οποία συνοψιζόταν στην ακόλουθη προτροπή προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: αναγνωρίστε την FYROM ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»... Τι να πεις;
Ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης είναι ένας από τους γνωστούς αστείους τύπους της αμερικανοκινούμενης αντεθνικής παρέας που εμφανίζεται παντού. Μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού, Νομικός Σύμβουλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης, Διευθυντής στο κέντρο Αντιγόνη του Εθνικού Φορέα Συνεργασίας Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, μέλος του "Οι πολίτες του κόσμου για την Ειρήνη", συντάκτης του περιοδικού "Αρνούμαι" και πολλά άλλα. Με τέτοιο καταπληκτικό CV προφανέστατα και το να στρέφετε -για ακόμα μία φορά- εναντίον της χώρας του δεν είναι δα και έκπληξη.

Ο κ. Τριάντης που είχε δίκαιο για τα περί τραγικού και αστείου άρθρου δεν έδωσε σημασία και σε ένα ακόμα άρθρο της Αυγής, η οποία ως εκφραστικό όργανο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει κάνει ξεκάθαρη την θέση του κόμματος παρουσιάζοντας τέτοια άρθρα ενώ αρνείτο να δημοσιεύσει άλλα, των λιγοστών στελεχών του κόμματος που είχαν ταχθεί κατά του βιβλίου της ΣΤ. Το άλλο άρθρο, εξίσου τραγικό, ανήκει στον κ. Καλιακάτσο, διδάκτωρ Ιστορίας, ακόμα έναν της Ρεπούσειας κλίκας ιστορικών. Ο κ. Καλιακάτσος λοιπόν, αποδεχόμενος την προπαγάνδα μέρους των Σκοπιανών (επειδή ένα μεγάλο μέρος δεν φτάνει σε τόσο ακραία συμπεράσματα όπως έφθασε αυτός), ισχυρίζεται ότι η Αρχαία Μακεδονία λίγη σχέση είχε με την Ελλάδα, κάνει μία σύντομη ανασκόπηση της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας αλλάζοντας ότι τον ενοχλεί, εμπλέκει και μέσα στο άρθρο τον εθνικισμό και την αντίθεση του στην μετανάστευση (μην με ρωτήσετε τη σχέση έχει με τα υπόλοιπα) και ολοκληρώνει με το βαθυστόχαστο:
Ας πράξουμε λοιπόν το πρώτιστο καθήκον με βάση τις πάγιες αξίες της Αριστεράς, ας αποδείξουμε έμπρακτα, "ανανεωτικά και ριζοσπαστικά", την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο μακεδονικό λαό, κι ας αποδεχτούμε καταρχήν, εμείς τουλάχιστον, με θάρρος και χωρίς υπεκφυγές ή παλινδρομήσεις, το αυτονόητο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του. Χρειάζεται τη συμπαράστασή μας, περισσότερο από όσο εμείς χρειαζόμαστε τον λικνιστικό καλπασμό του Βουκεφάλα.
Επειδή η βλακεία έχει την τάση να μας "αποστομώνει" θα τελειώσω και εγώ όπως τέλειωσε το δικό του άρθρο ο κ. Τριάντης, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά. Μπροστά στην τόση αμερικανοδουλεία των προσκυνημένων, και υπό την έλλειψη ενός Κολοκοτρώνη να τους μοιράσει "φωτιά και τσεκούρι", "τι να πεις";

Υ.Γ.: Δεν διάλεξαν τυχαία αυτές τις μέρες οι ξεπουλημένοι για να βγάλουν το άχτι τους απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του Ελληνισμού της Μακεδονίας. Στις 13 Οκτωβρίου πριν 103 χρόνια ο αρχηγός του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς έπεφτε νεκρός σε μάχη με μεγάλο τουρκικό απόσπασμα που είχε καλέσει η βουλγαρική συμμορία του Βλάχου προς ενίσχυση, αφού οι ηρωικοί εθελοντές του Μελά είχαν αποδεκατίσει μονάδες των Βουλγάρων κομιτατζήδων που καταδυνάστευαν τον Ελληνικό πληθυσμό προσπαθώντας να προσαρτήσουν την Μακεδονία στην Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: