Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Δεν είμαστε μειονότητα!

"Εμείς οι νόμιμοι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων Ρομά της ελληνικής Θράκης δηλώνουμε ότι έχουμε αποφασίσει να ενωθούμε για να διεκδικήσουμε την βελτίωση του κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου των Ρομά. Δηλώνουμε επίσης ότι είμαστε και αισθανόμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού και ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούμε μειονότητα. Θα μας βρει αντίθετους κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης των δυσκολιών από όπου κι αν προέρχεται, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε βάρος της πατρίδας μας. Καλούμε την ελληνική πολιτεία και τον ελληνικό λαό να βοηθήσουν στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μας."

Υπογράφουν: Ο πολιτιστικός σύλλογος Ρομ, ο σύλλογος αθιγγάνων Ν. Ροδόπης Ρομ, ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα» και ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυάνθου Ροδόπης «Η φιλία των Ρομά, ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Αλάν Κογιού «Ρομανί», ο πολιτιστικός σύλλογος Δροσερού Ξάνθης «Ρομ».


Ακόμα ένα χαστούκι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στον Δημητρά και στο γελοίο παρατηρητήριο του, αλλά και σε όσους άλλους εφευρίσκουν μειονότητες για να πλήξουν την Ελλάδα. Ακόμα ένα χαστούκι και στον τουρκικό επεκτατισμό που, ενώ με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνώντων αναγκάζει ακόμα και τους Έλληνες Πομάκους της Δ. Θράκης να δηλώνουν Τούρκοι, βλέπει τώρα ακόμα και συλλόγους Τσιγγάνων Τουρκικής καταγωγής να δηλώνουν ότι δεν ανήκουν σε καμία μειονότητα αλλά είναι Έλληνες.

Πρωτεργάτης και αυτής της προσπάθειας ήταν ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου που έχει αφιερώσει την ζωή του στην υπεράσπιση της Θράκης μας και της ελληνικότητας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: