Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Φωτιά στις βάσεις τέρμα οι προφάσεις!


Εμείς, πάντα εμείς, μόνο εμείς. Πρωτεργάτες σε κάθε αγώνα χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από κενά λόγια, χωρίς να περιμένουμε "τον κατάλληλο χρόνο για να θέσουμε θέμα βάσεων" που εδώ και πέντε δεκαετίες δεν έχει βρεθεί από τους πολιτικούς μας.

Μόνοι μας γράφουμε την ιστορία μας, εμείς είμαστε ο λόγος που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει θέμα βάσεων στην Κύπρο. Είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ, για να ξυπνάμε κοιμισμένες συνειδήσεις, για να ταράζουμε τα νερά. Μόνοι αλλά παρόντες στον αγώνα, χθες, σήμερα, πάντα!

Βάλτε φωτιά, κάψτε καλά
τις βάσεις που' χουν τα σκυλιά
Δερύνεια και Επισκοπή
έξω απ' την Κύπρο Βρετανοί

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και ανηκω σε αλλη παραταξη, χαιρομαι που ακομα υπαρχουν καποιοι και αντιδρουν.

Δυστυχως μιλαμε για πολυ λιγους. Αν κατεβαιναμε 10000 ατομα και καναμε τα ιδια τοτε θα ειχαμε ελπιδα για αλλαγη δεδομενων. Αλλα μας εφαγε το βολεμα και η υπερκαταναλωση. Φυσικα υπαρχει και η φαιδρη θεση οτι ειμαστε μικροι και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.

Κωνσταντίνος είπε...

Και άμα ήμασταν παραπάνω δεν θα επιτρέπαμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης να μας καταδικάσει (απελπιστικά μόνος χέρι χέρι με την ΕΔΟΝ, πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι υπόλοιποι κράτησαν πιο θετική στάση απ' ότι περιμέναμε, εκπληκτικό το πως αλλάζει η προεκλογική περίοδος τους πολιτικούς).

Ανώνυμος είπε...

fotia stis vasis terma oi profasis
ellas ellas skepase kai mas
ellas kipros enosis

m afta ta sinthimata xtipoume to provlima sti riza tou etsi? me trampoukismous via molotof kai fotovolides dioxnoume tis agglikes vasis

k konstantine aftoi pou diadilonan stis vasis itan oi idioi pou mesa stous sillogous tous ipostirizan na entaxthi i kipros sto sineterismo gia tin irini kai sto nato na dioxoume tous agglous imperialistes na dioxoume tis vasis ton egglezon gia na feroume stin kipro mas OLOUS tous imperialistes etsi

afta ta antifatika vlepo kai pistevo oi oi diadilosi den egine gia allo logo ektos gia xrisi apo to yotube kai aftoprovoli ton sigkegkrimenon enopsi eklogon.

Κωνσταντίνος είπε...

Πως αυτοπροβληθήκαμε ρε φίλε με όσα έγιναν; Αυτοπροβληθήκαμε με το να μας καλούν όλους στην αστυνομία να καταθέσουμε; Με το να μας βρίζουν όλα τα κανάλια (όπως και εσύ) για τραμπουκισμούς; Οι παρατάξεις "αυτοπροβλήθηκαν" ή ξόδεψαν την χρονιά να προσπαθήσουν να πείσουν ότι δεν έφταιγαν αυτές για όσα έγιναν;

Κοίταξε, από την άποψη σου για το ΝΑΤΟ και το ότι είσαι μπλεγμένος με τους συλλόγους καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ μέσα στο κόμμα για να μπορέσεις να λάβεις υπόψη αυτά που θα πω. Μπαίνω στον κόπο και τα λέω, και γράφω γενικά στο ιστολόγιο, επειδή θέλω να έχω την ελπίδα ότι ο κόσμος έχει κάπου μέσα του κρυμμένη την βούληση που η κομματοκρατία του έχει στερήσει.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν πρέπει να μπούμε στο ΝΑΤΟ. Δεν είμαι κάθετος γιατί δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ, δεν είμαστε στην προ 1990 εποχή να μας καίει αυτό το θέμα. Και η ουσία είναι πως, αντίθετα απο την ΕΕ πχ, το ΝΑΤΟ δεν επιβάλλει πολιτικές. Δεν σε αναγκάζει να συμμετάσχεις σε κάποια άσκηση ή σε κάποια ενέργεια, σου το ζητάει στα πλαίσια της συμμαχίας και άμα αρνηθείς αρνήθηκες.

Σήμερα έχουμε τις Αγγλικές βάσεις στην Κύπρο. Οι οποίες θεωρούν ότι είναι κυρίαρχες, βρεττανικό έδαφος. Και για τις οποίες το πολιτικό κατεστημένο αρνείται πεισματικά να ανοίξει το θέμα, αφού όπως έγραψα, εδώ και τόσες δεκαετίες δεν έτυχε να έρθει αυτό που ονομάζουν "κατάλληλος χρόνος". Μην φτάνεις στο να θεωρείς το ίδιο αυτό με μία ενδεχόμενη είσοδο στο ΝΑΤΟ. Γιατί το ΝΑΤΟ δεν θα έκανε βάση στην Κύπρο άμα η πολιτική ηγεσία δεν το επέτρεπε. Άμα έκανε δεν θα ήταν έδαφος άλλης χώρας, άλλα βάση του ΝΑΤΟ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Και θα ήταν φιλοξενούμενοι, αναγκασμένοι να φύγουν όποτε τους το ζητήσουμε, όχι κυρίαρχη δύναμη.

Είπαμε, είμαι εναντίον της εισόδου στο ΝΑΤΟ. Αλλά άλλο το ΝΑΤΟ και άλλο η κατοχή Ελληνικού εδάφους από τις δύο δυνάμεις που υπάρχουν στην Κύπρο με την ανοχή μας, εδώ και τόσες δεκαετίες.