Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Ντροπή


Ντροπή για το Κυπριακό κράτος και τίποτα άλλο. Ντροπή που έχουμε υπουργούς όπως τον κ. Σοφοκλέους. Ντροπή που η Κυπριακή κυβέρνηση συνεχίζει να κυνηγά όσους από εμάς βρεθήκαμε στο Ακρωτήρι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στις κατοχικές βάσεις. Ντροπή που η Κυπριακή αστυνομία κάνει την βρώμικη δουλειά για τους Βρετανούς, όπως ακριβώς έκαναν οι κυβερνήσεις των δοσίλογων για τους Γερμανούς κατά την κατοχή. Ας έρθει να μας ψάξει η λεγόμενη αστυνομία των μισθωμένων από τον Άγγλο κατακτητή Ελληνοκυπρίων.

Ανοίξαμε και πάλι το θέμα των Βάσεων, που οι πολιτικοί μας απέτυχαν για ακόμα μία φορά να κρατήσουν ανοιχτό. Προχωρήσαμε σε πράξεις αντίστασης προς την κατοχή που μας έχουν επιβάλλει οι Βρετανοί με τις βάσεις τους. Η εκδήλωση και ο τρόπος που εξελίχθηκε βρίσκουν σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία του λαού ανεξάρτητα από το τι λέει ο κάθε Σοφοκλέους. Το κυνήγι που συνεχίζεται ενώ έχει περάσει μία βδομάδα προσβάλλει αυτό τον λαό και υποβιβάζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Θα πάω και εγώ, όπως έχουν πάει τόσοι συναγωνιστές εδώ και μέρες, να καταθέσω όπως μου ζητήθηκε. Και μετά τι; Θα μας αναγκάσουν να αναγνωρίσουμε το καθεστώς των Βάσεων; Θα μας πάρουν αλυσοδεμένους εκεί για να δικαστούμε από ένα δικαστήριο που δεν αναγνωρίζουμε; Έχουν δικαίωμα, ηθικό ή νομικό, να μας δικάσουν στα δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας; Άρα προς τι συνεχίζεται αυτή η αθλιότητα; Μόνος σκοπός τους είναι να μας τρομοκρατήσουν; Τίποτα δεν θα καταφέρουν. Είμαστε περήφανοι που ήμασταν εκεί και θα ξανά δώσουμε το παρών μας όποτε χρειαστεί.

Όσο το κράτος αυτό λειτουργεί ως προτεκτοράτο των Βρετανών τόσο τα λόγια του Ιώνα Δραγούμη θα γίνονται οδηγός μας για το μέλλον: "Όταν το κράτος δρα αντεθνικά, τότε φωνάζω: ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιαυτό και πάντα είναι επίκαιρο το σύνθημα των ελλήνων της νότιας ελλάδας και ολόκληρου του ελληνισμού '' ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥΡΚΟΙ Κ ΕΓΓΛΕΖΟΙ'' ένα σύνθημα που πιά έχει αφεθεί στη μοίρα που ορίζουν οι πολιτικάντηδες σε αθήνα και λευκωσία (την μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα στο κόσμο!)