Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Νίπτω τας χείρας μου κύριοι

Λίγα πράγματα και πάλι, οι μέρες που ζούμε δεν είναι και για πολλά λόγια.
  1. Ο υπερεθνικισμός που πουλάει ο ΔΗΣΥ δεν πείθει, χαροποιεί αλλά δεν πείθει. Ας κάτσει 5 χρόνια στην αντιπολίτευση, να δείξει τον πατριωτισμό του στην πράξη αντί να καλεί τον λαό να πουλήσει την Κύπρο και να θυμάται την Ελληνική καταγωγή μας την εβδομάδα του 2ου γύρου, και όταν δείξει σημάδια ότι εννοεί αυτά που θυμήθηκε τώρα ας ξαναζητήσει την ψήφο μας.
  2. Η επιλογή Χριστόφια είναι καλύτερη για το Κυπριακό και για την Εθνική Φρουρά. Όταν ο κ. Κασουλίδης μας ζητούσε να ξεπουλήσουμε την Κύπρο ο κ. Χριστόφιας αναγκαζόταν να πει ένα Όχι που δεν εννοούσε. Όταν ο κ. Κασουλίδης ζητάει την ουσιαστική διάλυση της Ε.Φ με την 12μηνη θητεία ο κ. Χριστόφιας δηλώνει ότι θα μειώσει την θητεία όχι τόσο πολύ και μόνο αν είναι δυνατόν. Επίσης, ο κ. Χριστόφιας έχει την στήριξη των ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ που θα προσπαθήσουν τουλάχιστον να επηρεάσουν τις εξελίξεις, ο κ. Κασουλίδης θα δρα ανενόχλητος.
  3. Η προσπάθεια αφελληνοποίησης του νησιού από το ΑΚΕΛ είναι δεδομένη. Οι προσπάθειες του ΔΗΚΟ να σταματήσουν το ξεπούλημα της Κύπρου από την κυβέρνηση Χριστόφια δύσκολα θα αποδώσουν, η μάχη για την σωτηρία του νησιού δόθηκε και χάθηκε την προηγούμενη Κυριακή.
Με αυτά τα δεδομένα μου είναι αδύνατον να επιλέξω τον λιγότερο κακό από τους δύο. Κάθε ψήφος στους εναπομείναντες υποψηφίους είναι ψήφος στήριξης στην επερχόμενη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα επιβάλουν. Η καταστροφή του Κυπριακού Ελληνισμού βαραίνει κυρίως την συνείδηση όσων επέτρεψαν να μείνει εκτός β γύρου ο κ. Παπαδόπουλος, σίγουρα λιγότερο όσους δώσουν συγχωροχάρτι σε ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ τώρα. Αλλά και αυτό το λιγότερο είναι πολύ βαρύ για την δικιά μου συνείδηση. Αρνούμαι να συνυπογράψω την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζοντας οποιονδήποτε από τους δύο. Η πλήρης ταύτιση απόψεων τους στο Κυπριακό για εμένα κάνει το λευκό μονόδρομο. Για να μπορώ να λέω σε 10 χρόνια ότι εγώ δεν έπαιξα ρόλο σε αυτό που συνέβηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: