Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Σοβαρά κι ασόβαρα

  • ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Που εδώ και χρόνια ανάλογα με το τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος βγάζεις και απόφαση για το αν πρέπει να μιλάει η εκκλησία ή όχι. Ξαφνικά θυμήθηκες χτες ότι δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική αλλά μόλις το Φεβρουάριο φώναζες για το δικαίωμα της να το κάνει, όταν υποστήριζε τον δικό σου στον β' γύρο των εκλογών (ενώ ένα μήνα προηγουμένως ήσουν πάλι της γνώμης ότι δεν πρέπει να έχει άποψη επειδή δεν σε υποστήριζε στον α' γύρο). Καραγκιόζη!
  • ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΟΕΔΡΕ (το "άντε γαμήσου" σου ταιριάζει και εσένα άλλα έχουν αρχίσει να φαίνονται τα σημάδια του σοσιαλιστικού παραδείσου, έχουν ακουστεί τουλάχιστον δύο καταγγελίες και για παρακολουθήσεις διαδικτυακών χώρων οπότε καλό είναι να προσέχουμε)
Τον αριστερισμό σου να τον δείξεις στην Παιδεία, που ένα μήνα μετά την εκλογή σου σπρώχνεις νομοσχέδιο για την είσοδο στο κρατικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με GC, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι της κρατικής εκπαίδευσης να χρειάζεται να αριστεύσουν στις περίπλοκες εξετάσεις για να μπουν στο κρατικό πανεπιστήμιο, και οι κεφαλαιοκράτες απόφοιτοι των ιδιωτικών σχολείων να χρειάζονται... γνώση των Αγγλικών!

Στην Παιδεία πρόεδρε οι σοσιαλιστικές πολιτικές, όχι στην Οικονομία. Δεν λέω, ωραία ακούγεται να βγαίνουν οι υπουργοί σου και να λένε "γιατί να κάνει κάποιος μία επιχείρηση, να βγάζει 300 εκατομμύρια και να παίρνει το κράτος 30 εκατομμύρια, θα ήταν πιο δίκαιο να παίρνει το κράτος τα 300 εκατομμύρια και ο επιχειρηματίας τα 30". Δοκιμάστηκαν όμως αυτές οι πρακτικές πρόεδρε, και κατέρρευσαν (με εξαίρεση 2-3 χώρες της Λατινικής Αμερικής). Επειδή όταν ζητάς από τον επιχειρηματία να δουλεύει για την ψυχή της μάνας του, αυτός θα πάρει την επιχείρηση του και θα πάει σε μία χώρα που έχει ακόμα Δημοκρατία και ελεύθερη αγορά να δώσει εκεί τα 30 εκατομμύρια του, ενώ εσύ θα μείνεις μαλάκας να αναρωτιέσαι που θα βολέψεις τους άλλους μαλάκες που σε ψηφίσαν και δεν βρίσκουν δουλειά επειδή δεν έχουν μείνει επιχειρήσεις για να τους προσλάβουν!
  • ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΥ
Εσείς, με τα μισόλογα σας, επιτρέπεται στο δίδυμο ΔΗ.ΣΥ - ΑΚΕΛ να κλείνει καταστροφικά το Κυπριακό. Είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, είστε τελείως ανίκανοι να επηρεάσετε τις εξελίξεις και να σταματήσετε τον κατήφορο. Πέντε μήνες ήταν αρκετοί, κάντε επιτέλους αντιπολίτευση, προετοιμάστε τον λαό γι' αυτό που ξέρετε πως έρχεται πριν να είναι πολύ αργά. Θα τρέχετε να μαζεύεται τα ασυμμάζευτα όταν ο Χριστόφιας μας φέρει στο χείλος του γκρεμού.

-

Τον Συλλούρη δεν θα τον βρίσω, ότι μπορεί κάνει ο άνθρωπος, είναι τουλάχιστον η μόνη αντιπολιτευτική φωνή πέντε μήνες τώρα. Μετά από 12 χρόνια αγώνα των Νέων Οριζόντων και του Ευρωπαϊκού Κόμματος έχει διαφανεί όμως ότι ο χώρος χρειάζεται νέα δυναμική. Με όλο τον σεβασμό που πραγματικά έχω στο Ευρω.Κο, ο αγώνας χρειάζεται ριζοσπαστικοποίηση (ή τουλάχιστον ακόμα ένα σοβαρό κίνημα, πιο ριζοσπαστικό) και οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει, μετά από 34 χρόνια! Η πολιτική των ευρωλιγούρηδων και του μυξοκλάματος για "Ευρωπαϊκή λύση" δεν προσφέρει όσα χρειάζονται.

Η επιλογή του πατριωτικού κινήματος να μείνει στην σκιά των εξελίξεων μετά από την τουρκική εισβολή ήταν μεν εν μέρει αναγκαστική λόγω του αρνητικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί από το ΑΚΕΛ και τους τότε κυβερνώντες, αλλά και εν μέρει συνειδητή, θεωρώντας ότι η πολιτική ύπαρξη του χώρου πιθανόν να έβλαπτε τις αξιώσεις μας στο Κυπριακό. Τρεις δεκαετίες μετά, τα κατεστημένα κόμματα κατέστρεψαν μόνα τους τις αξιώσεις της πλευράς μας, και εμείς μείναμε για τόσο καιρό στη σκιά άλλων κομμάτων που αποδυναμωθήκαμε ριζικά, και απορροφηθήκαμε από κόμματα και πολιτικές που κάποτε δεν μας εξέφραζαν. Η επιλογή ήταν ίσως σωστή με τα δεδομένα των προηγούμενων εποχών, αλλά η επιλογή κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα είναι ένας σχεδόν ανύπαρκτος χώρος, σε μία ΑΚΕΛοκρατούμενη Κύπρο, με έναν λαό που, βυθισμένος στον καταναλωτισμό, δεν φαίνεται ικανός να αποσοβήσει την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: