Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Αποκαλυπτικό: Η παγίδα που μας στήνουν

Θέμα έγινε πριν λίγες μέρες το δημοσίευμα που ανέφερε ότι θα επιτραπεί στους Τουρκοκύπριους να αγωνίζονται σε διεθνή φιλικά παιχνίδια. Η απόφαση επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχο της ΦΙΦΑ και τον πρόεδρο της λεγόμενης Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αλλά διαψεύστηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κ. Κουτσοκούμνη.

Οι πολλοί θα επαναπαυθούν στην διάψευση του προέδρου της ΚΟΠ και στις διαβεβαιώσεις της Κυπριακής ηγεσίας ότι όλα βαίνουν καλώς με το εθνικό μας πρόβλημα. Για τους λίγους που θα αναρωτηθούν γιατί ανακινείτε αυτή την περίοδο το θέμα όμως, έχουμε την απάντηση.

Η ανακίνηση του θέματος της συμμετοχής των τουρκοκυπριακών ομάδων σε διεθνείς αγώνες είναι μόνο ένα μικρό μέρος της συμπαιγνίας εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού, ενορχηστρωμένη από Αμερικάνους και Τούρκους. Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος όσο καθυστερούμε, ώστε να στηριχθεί η εθνοκτόνος πολιτική Χριστόφια και να αποδεχθούμε την μειοδοτική λύση που προωθείτε.

Η έμμεση παραδοχή της παγίδας που στήνεται στους Έλληνες της Κύπρου έρχεται από την Washington Times. Ο Bruce Fein, μέλος του Τουρκικού Συνασπισμού της Αμερικής, προφητικά σχεδόν καλούσε μόλις πριν λίγες μέρες, να συμβούν αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Τι έλεγε ξεκάθαρα ο -έμμισθος των Τούρκων- Αμερικάνος, μεταξύ άλλων:

"Οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν στον Δημήτρη Χριστόφια μια δικαιολογία ώστε να διαπραγματευτεί την επανένωση του νησιού με το να σπάσουν το εμπάργκο κατά της ΤΔΒΚ μέσω του εμπορίου, των τηλεπικοινωνιών και του αθλητισμού."

"Ο Ελληνοκυπριακός Νότος αντιπροσωπεύεται στα Η.Ε... Αντιπροσωπεύει όλο το νησί σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Η αδιαλλαξία τους δεν έχει τιμωρηθεί. Το πείσμα τους έχει ανταμειφθεί από την διεθνή κοινότητα με το συνεχιζόμενο εμπάργκο κατά των Τ/κ... Με αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες για τους Ε/κ, οποιοσδήποτε ηγέτης υποχωρούσε έναντι των Τ/κ θα διέπραττε πολιτική αυτοκτονία."

"Το θέμα (της λύσης Ανάν) κοιμήθηκε για 4 χρόνια μέχρι την εκλογή Χριστόφια..."

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αντιστρέψουν αυτή την αντίληψη (του ότι ο χρόνος δεν κυλάει εναντίον μας) ξεκινώντας άμεσα μεταφορικούς, τηλεπικοινωνιακούς, εμπορικούς και αθλητικούς δεσμούς με την ΤΔΒΚ... Αυτό το άνοιγμα είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο πρόεδρος Χριστόφιας για να "πουλήσει" τον ισότιμο συνεταιρισμό στους συμπατριώτες του."

Όλο το αποκαλυπτικό άρθρο βρίσκεται εδώ, τα σχόλια περιττεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: