Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Ενάντια στο ξεπούλημα

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές

Επί τέλους!

Στο Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων ακούστηκε και μια εθνική και πατριωτική φωνή. Αυτή του Μητροπολίτη Πάφου, που με θάρρος και καθαρότητα έθεσε το κυπριακό στις σωστές του βάσεις και επέκρινε τον πρόεδρο για την τρομερή κατολίσθηση στην οποία οδήγησε το θέμα στους λίγους μήνες της προεδρίας του.

Από θέμα εισβολής και κατοχής το μετέτρεψε σε θέμα ενδοκοινοτικών διαφορών. Σε αποδοχή δύο ισότιμων κρατών, που εξισώνει το 18% με το 82% και δημιουργεί ένα ρατσιστικό κράτος υπό την κηδεμονία της Τουρκίας. Σε εγκατάλειψη των προεκλογικών του διακηρύξεων και σταδιακή διολίσθηση προς τις θέσεις των τούρκων στρατηγών.

Η ομιλία του Μητροπολίτη υπήρξε μια φωνή αξιοπρέπειας μέσα στο χάος της ηττημένης σκέψης της πολιτικής ηγεσίας. Μικροκομματικά συμφέροντα, εθελόδουλες συμπεριφορές μπροστά στη δύναμη του κατακτητή, οδήγησαν στην υποταγή και ακόμη και στον έπαινό τού κατακτητή από τα θύματα, εκλιπαρώντας ένα κομμάτι των δικαιωμάτων μας σ΄ αυτή τη γη που την έβαψαν με αίμα αμέτρητες γενιές προγόνων και ηρωικοί αγώνες όπως ο αγώνας της ΕΟΚΑ, η εθελοντική κυρίως αντίσταση στην τούρκικη εισβολή και τόσες άλλες θυσίες του κυπριακού Ελληνισμού, για τη στήριξη της παρουσίας του στη γη των προγόνων.

Ποια ήταν η απάντηση του κ. Χριστοφια; Απαξιωτική, υβριστική για το λαό και τους αγώνες του, σταλινική νοοτροπία φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής. Και εξηγούμαι.

Το κράτος δεν είναι θεοκρατικό, δήλωσε, αλλά προέκυψε το 1960 ως συνεταιριστικό με τους τ/κ συμπατριώτες μας. Αν αναφερόμαστε στους ήρωές μας και στον πολιτισμό μας, τότε θα καταστρέψουμε την Κύπρο και άλλα παρόμοια.

Πρώτο, διαστρεβλώνει την αλήθεια ως προς τις συμφωνίες του 1960. ΔΕΝ συμφωνήθηκε συνεταιριστικό κράτος. Οι συμφωνίες Ζυρίχης υπήρξε εξευτελιστικός συμβιβασμός της υποτελούς κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή-Αβέρωφ προς την Αγγλίας ως κυρίαρχης δύναμης, και της συμμάχου της Τουρκίας Ο κυπριακός λαός δεν εξέφρασε την θέλησή του ποτέ πάνω στις συμφωνίες εκείνες. Τώρα ο πρόεδρος ερμηνεύει τις συμφωνίες όπως θέλουν οι ξένοι. Με όσα ήδη έχει παραχωρήσει χωρίς εξουσιοδότηση από το λαό, κι αν ακόμη δεν γίνει άλλη παραχώρηση, ήδη έχει παραδώσει την Κύπρο στην Τουρκία.

Από την άλλη, μας κατακεραυνώνει απαιτώντας να μην αναφερόμαστε στους αγώνες του κυπριακού λαού και στους ήρωές μας, ούτε και στον πολιτισμό μας, γιατί τότε θα καταστρέψουμε τον τόπο! Αυτή η δήλωση είναι πλήρως σύμφωνη με την ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση, που θέλει όλους τους λαούς να έχουν εγκαταλείψει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει το εθνικό κράτος και να υποταχθούν στα θελήματα των ισχυρών που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι ΗΠΑ.

Δεν μας εκπλήττει αυτή η θέση. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης η αριστερά δεν είχε στέγη. Έτσι μετονομάστηκε Νέα Αριστερά ή Ανανεωτική Αριστερά και μπήκε στην υπηρεσία της μόνης δύναμης στο αντίθετο στρατόπεδο: της Αμερικής. Φαίνεται πως και η ηγεσία του ΑΚΕΛ με τον σημερινό πρόεδρο ανήκει σ΄ αυτή την τοποθέτηση. Ο τρόπος που μίλησε στο Συνέδριο των Αποδήμων, αποκάλυψε την σταλινική του νοοτροπία, να μη αφήσει άλλη φωνή εκτός από τη δική του υποτελή πολιτική.

Πρέπει να αναμένουμε ότι ο,τιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα, με αγώνες, με πολιτισμό, ιστορία, γλώσσα, Έθνος, Πατρίδα και όλα εκείνα που συνέβαλαν στη διατήρηση της εθνικής καταγωγής του Κυπριακού Ελληνισμού ανάμεσα στους αιώνες και χιλιετηρίδες, δεν πρέπει να αναφέρονται πια, για να μπορέσει ο πρόεδρος να παραδώσει την Κύπρο στην Τουρκία ανενόχλητος.

Κύπριε Πολίτη!

Μόνο στα δικά σου πατριωτικά χέρια, που ξέρουν να αγωνίζονται, που ξέρουν να προσφέρουν προς την Πατρίδα, στηρίζεται η ύπαρξη του κυπριακού Ελληνισμού στην Κύπρο. Καλά, Χριστόφιας και Αναστασιάδης, συνεργάζονται στενά για την παράδοση της πατρίδας μας στον κατακτητή, τα δύο κόμματα όμως που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και εξυπηρετούν μόνο τις εντολές Χριστόφια, γιατί συνεχίζουν να παραμένουν στην κυβέρνηση;

Βίας Λειβαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: