Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Σας είχαμε προειδοποιήσει

Σε μία πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα ενέργεια, αστυνομικές δυνάμεις του ΑΚΕΛικού κράτους συνέλαβαν 24 άτομα κατά την διάρκεια της παρέλασης, άλλους με την κατηγορία της διαμοίρασης φυλλαδίων με εθνικιστικό περιεχόμενο και άλλους χωρίς να τους δοθεί η αιτιολογία (ουσιαστικά πρόκειται για άτομα με ελληνικές σημαίες στις φανέλες, γι αυτό και θεωρήθηκαν επικίνδυνοι από τις δυνάμεις του καθεστώτος).

Τα φυλλάδια, που παρουσιάστηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια, αναφέρονταν στην ανάγκη προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτροπής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Για πράγματα αυτονόητα, για πράγματα που κατανοεί η πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού, 24 άτομα σύρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Στροβόλου, ενώ τα φυλλάδια κατασχέθηκαν.

Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν αφού η κυβέρνηση Χριστόφια είχε εμφανίσει το πραγματικό της πρόσωπο απ' την αρχή. Ένα μήνα προηγουμένως και ο Β. Φτωχόπουλος προειδοποιούσε: "ο άνθρωπος είναι πια επικίνδυνος και για τον τόπο και για την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έχουν διαφορετική άποψη από την δική του". Κάποιοι προτίμησαν να κωφεύσουν όταν το σημερινό καθεστώς απειλούσε Θεούς και Δαίμονες. Οι ίδιοι θα συνεχίσουν να κωφεύουν και τώρα. Μέχρι να υποστούν τις συνέπειες των σταλινικών μεθόδων οι φίλοι τους, τα παιδιά τους, ίσως και οι ίδιοι, δεν θα είναι η πρώτη φορά που φασιστικά καθεστώτα θα στραφούν εναντίον των πιστών υπηκόων τους. Τότε θα είναι πολύ αργά ομως.

Όσο για τους 24 συναγωνιστές, ας μείνουν στις επάλξεις του ωραίου αγώνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση του αγώνα για ανατροπή του Χριστόφια και του σταλινικού καθεστώτος, για απελευθέρωση και εθνική ολοκλήρωση.

Εμείς τζιαμέ, ελιές τζιέ τερατσιές πάνω στον ρότσον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: