Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Ομήρου: Η Ιστορία δεν διαγράφεται

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εγκαταλείψει τους πειραματισμούς στο χώρο της εκπαίδευσης γιατί «δεν εξυπηρετείται η εθνική μας υπόθεση με ιστορικά ψεύδη, αλλά με την ιστορική αλήθεια», δήλωσε σήμερα από τη Λεμεσό ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τα βιβλία της Ιστορίας.

Οπως είπε ο κ. Ομήρου, «η ιστορία ούτε μπορεί να διαγραφεί, ούτε μπορεί να παραγραφεί και λυπούμαι αλλά αυτό που συνέβη με την αποστολή συγκεκριμένου πακέτου προς τους εκπαιδευτικούς, με διάφορα βιβλία, είναι εντελώς απαράδεκτο».

«Δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται η ιστορία για παράδειγμα των διακοινοτικών ταραχών, της τουρκο-ανταρσίας του 1963-1964. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπήρξε έναρξη αυτών των γεγονότων με ευθύνη της ΤΜΤ και της Τουρκίας και δεν μπορούν να δίνονται βιβλία Ιστορίας στα ελληνικά εκπαιδευτήρια τα οποία περίπου να παρουσιάζουν ως υπεύθυνους και ένοχους γι’ αυτά τα γεγονότα τον κυπριακό ελληνισμό ή την όποια ε/κ οργάνωση, η οποία κατά τους ισχυρισμούς, δολοφονούσε Τ/κ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ομήρου χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργείου να αποσύρει τα βιβλία, τονίζοντας ωστόσο πως το Κίνημα είναι κατηγορηματικά αντίθετο με «απόπειρες διαστροφής και ασέλγειας επί της Ιστορίας» και πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτού του είδους την προσπάθεια. Δεν εξυπηρετείται η εθνική μας υπόθεση με ιστορικά ψεύδη αλλά με την ιστορική αλήθεια θα διευκολυνθεί η εθνική μας υπόθεση και η ειρηνική συμβίωση Ε/κ και Τ/κ».

Επίσης:

Ομοβροντία όλων των κομμάτων, δεν απάντησε σε κανέναν ο υπουργός

Ακόμα μία προσπάθεια φίμωσης από το καθεστώς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: