Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Για τα χτεσινά

  • Χωρίς να περιμένει την εξέταση της υπόθεσης και χωρίς να ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια, ο Πρ. Παυλόπουλος πρώτα έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση του Καραμανλή και μετά δήλωσε ότι "οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό, το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη, όχι απλώς είναι καταδικαστέο, είναι πέρα και έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της". Εφόσον ως εκείνη την ώρα είχε μόνο την μαρτυρία των αστυνομικών, προφανώς η αυτοάμυνα είναι "έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με την αποστολή της".
  • Το καλό σε αυτή την χώρα είναι ότι -άμα πιστέψουμε τα μέσα ενημέρωσης της άκρας Αριστεράς- ευτυχώς δεν έχουμε αναρχικούς. Η βροχή πετρών οφείλεται στην αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, οι περιουσίες των πολιτών και του κράτους καταστρέφονται από σεισμούς και τυφώνες, τα δε μέσα μεταφοράς διαλύονται μόνα τους επειδή είναι παλιά.Έχω καημό να δω έναν αναρχικό μέσα στην Ελλάδα, αλλά όλο κάτι αθώους φοιτητές και άσχετους περαστικούς συλλαμβάνουν, χτυπούν ή -δυστυχώς- πυροβολούν οι μπάτσοι.
  • Ανακοίνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α: «Ένας ανήλικος δολοφονήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Χωρίς κανένα λόγο οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν νέα παιδιά λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Η δολοφονία αυτή αποτελεί ένα άγριο, απαράδεκτο και αφάνταστο γεγονός που αναδεικνύει το πού έχουμε φτάσει και θέτει γενικότερο πολιτικό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί με σαφήνεια αύριο Κυριακή όταν και θα έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία αυτής της αδιανόητης και φρικτής δολοφονίας.» Ευτυχώς που έβγαλε την ασαφή ανακοίνωση σήμερα και θα περιμένει τα στοιχεία για να τοποθετηθεί.
  • Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ακούω είναι ο μπάτσος. Λογικό, μετά από τέτοιο περιστατικό πρέπει να είσαι τελείως ζώο για να είσαι και στα χάι σου. Αναρωτιέμαι, τα ζώα που στρατολογούν 15χρονους και 16χρονους και τους στέλνουν στην πρώτη γραμμή ενός ιδιότυπου ανταρτοπόλεμου με την αστυνομία, σε τι ψυχολογική κατάσταση είναι; Έχουν καθόλου τύψεις;
  • Τα αστυνομικά τμήματα, τα περιπολικά, τις κάμερες (μπράβο τους γι' αυτό), την σκοπιά στην Πάτρα και όποια άλλη κρατική περιουσία κατέστρεψαν, σπασμένα θα τα αφήσει το κράτος; Ο Καραμανλής με τον αστυνομικό που πυροβόλησε θα μοιραστούν τα έξοδα; Μπα, ο λαός θα πληρώσει πάλι τα -κυριολεκτικά- σπασμένα. Μετά από το ψεσινό οι αποκαλούμενοι "Ρομπέν των Σουπερμάρκετ" θα πρέπει να ληστέψουν ακόμα 43.000 φορές τον Μαρινόπουλο για να μας δώσουν πίσω ότι μας ανάγκασαν σε μία νύχτα να πληρώσουμε.
  • Μεταξύ άλλων: Τρομοκρατημένος ο κόσμος στα Εξάρχεια, ΙΧ καμένα και καταστροφές περιουσιών στην Πατησίων, 10 καμένα ΙΧ και κοντά στο Πάντειο, φθορές σε σπίτια και καταστήματα μικρομεσαίων κατεστραμμένα στο Ηράκλειο, τουλάχιστον 15 μηχανάκια και 2 αυτοκίνητα κατεστραμμένα στην Πάτρα, τρία καμένα αυτοκίνητα κοντά στο Α.Τ Ακροπόλεως, καταστροφές σε καταστήματα στην Ερμού,κατεστραμένα ΙΧ γύρω απ' το Πολυτεχνείο, φθορές σε ιδιωτικές περιουσίες στην Ξάνθη, κόλαση και στην Θεσσαλονίκη. Πήραν αρκετή εκδίκηση από την... αστυνομία (;) ή ακόμα;
  • Μαρτυρίες: Χτύπησαν κοπέλα και προκάλεσαν φθορές στο μηχανάκι της επειδή την πέρασαν για.. μπάτσο, έφτυσαν και έβρισαν έγκυο γυναίκα στην Πατησίων επειδή διαμαρτυρήθηκε που της έσπαγαν το αυτοκίνητο με το τριών χρονών παιδί της μέσα.
  • Εκτός ελέγχου μεγάλες πόλεις της χώρας.. Η αστυνομία είναι απών από παντού, είτε ακολουθώντας ντιρέκτιβα του υπουργείου Εσωτερικών , είτε θεωρώντας ότι άμα αποπειραθούν να προστατέψουν τις περιουσίες των πολιτών θα βρεθούν πάλι στο σκαμνί. 70 άτομα στο Ηράκλειο, λιγότεροι από 200 στην Πάτρα, μερικές δεκάδες σε Ιωάννινα και Ξάνθη και λίγες εκατοντάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τρομοκρατούν τον κόσμο και το κράτος είναι ανίκανο να αντιδράσει.
  • Η απόφαση να μην βγει η αστυνομία στους δρόμους τη νύχτα (άμα πάρθηκε) ήταν σωστή πολιτικά. Η ΝΔ προσπαθεί να μειώσει τις απώλειες που προφανώς θα έχει μετά τον πυροβολισμό. Αν αντιδρούσε η αστυνομία το παζλ Αναρχικών - Αριστερών ΜΜΕ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α κτλ θα εκμεταλλευόταν το θέμα προπαγανδιστικά και οι συνέπειες θα ήταν πιο επιζήμιες για την ΝΔ. Έβαλε στην ζυγαριά από την μία το πολιτικό της όφελος και από την άλλη τις μερικές εκατοντάδες μεροκαματιάρηδες που θα ξυπνήσουν σήμερα με κατεστραμμένα σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και μηχανές. Και το πολιτικό της όφελος ζύγιζε παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: