Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Στον δρόμο που χάραξε η Πάτρα...

"Είμαστε ακόμα ζωντανοί" θα ήταν καλύτερος τίτλος. Επειδή αυτό είναι το μήνυμα που δόθηκε σήμερα στην Πάτρα. Ότι έστω και σε κάποιες πόλεις είμαστε ακόμα ζωντανοί, ως άνθρωποι, ως έθνος.

Χιλιάδες Πατρινοί βγήκαν στους δρόμους και κυνήγησαν για ώρες τους αναρχικούς σε απίστευτα σκηνικά. Κάποιοι αναρχικοί συνελήφθησαν από πολίτες και παραδόθηκαν στην αστυνομία. Άλλοι γλύτωσαν το λιντσάρισμα (από την δικαιολογημένη οργή του κόσμου) με την επέμβαση της αστυνομίας, φτάνοντας στο σημείο να ζητάνε προστασία από τους ανθρώπους που εδώ και μέρες χτυπάνε με κάθε μέσο. Ακόμα περισσότεροι έβγαλαν τις κουκούλες και μπήκαν μέσα στο πλήθος για να γλυτώσουν.

Την ώρα που οι αναρχικοί κατεβαίνουν με λεωφορεία από τις μεγαλουπόλεις για να δίνουν την εντύπωση ότι είναι παντού (επιβεβαιωμένα και γνωστά τα ταξίδια τους σε Χαλκίδα, Βόλο, Κατερίνη και αλλού) η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Του ξεσπάσματος της Πάτρας προηγήθηκε σωρεία μεμονωμένων αντιδράσεων, το κυνήγι από καταστηματάρχες και πολίτες την Δευτέρα στην Συγγρού, οι απόπειρες αυτοοργάνωσης και αυτοάμυνας των καταστηματαρχών της Στουρνάρη της Τρίτης το πρωί, η συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών στην Αρμενοπούλου (Θεσσαλονίκη) αργά το βράδυ και οι συγκρούσεις τους με αναρχικούς, και δεκάδες περιπτώσεις τις τελευταίες δύο μέρες σαν αυτή. Ακόμα, αυτή την στιγμή, ομάδες πολιτών έχουν βγει στους δρόμους του Βόλου και ψάχνουν τους κουβαλητούς αναρχικούς (από Θεσσαλονίκη και Λάρισα), ενώ ομάδες αυτοάμυνας έχουν συγκροτηθεί και στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: