Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

"Δημοσκοπήσεις"

Πανηγυρίζει κάποιος δημοσιογράφος του κώλου* για μία διαδικτυακή δημοσκόπηση εφημερίδας της Κεντροαριστεράς του συγκροτήματος Λαμπράκη η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές των επεισοδίων και έδειξε ότι 52.2% θεωρούσε πως "Το ποτήρι ξεχείλισε, η έκρηξη οργής είναι δικαιολογημένη". Οποιοσδήποτε βέβαια μπορεί να καταλάβει ότι η συγκεκριμένη δεν εκφράζει ούτε τον κόσμο, ούτε τους επισκέπτες του διαδικτύου, ούτε την Κεντροαριστερά, ούτε καν τους αναγνώστες της εφημερίδας, αφού αυτό το 52% είχε διαμορφωθεί με το 1/10 ακόμα των τωρινών ζημιών της "έκρηξης οργής", με τον θάνατο του νεαρού εξαιρετικά νωπό, και χωρίς καν την σωρεία στοιχείων για υποκίνηση της "έκρηξης οργής" από πολιτικό κόμμα.

Αφού ωστόσο κάποιοι θεωρούν αντικειμενικές τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις σε κομματικά εκφραστικά όργανα, ας μελετήσουν και τις ακόλουθες:

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη ήταν αιτία ή αφορμή για τις διαδηλώσεις των νέων;
Αιτία 8,1%
Αφορμή 91,9%
Σύνολο ψήφων: 3859

Θεωρείτε υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις των νέων μετά την δολοφονία του 15χρονου;
Ναι 76,3%
Οχι 23,7%
Σύνολο ψήφων: 7162

Τα επεισόδια υποκινούνται:
Από τα κόμματα 45,78%
Οι ομάδες δρουν μόνες τους 28,13%
Ούτε το ένα ούτε το άλλο 26,09%

*Κάποιοι άνθρωποι, αυτές τις μέρες πρέπει να σιωπούν απλώς. Ακόμα και άμα είναι ειλικρινείς τώρα, σήμερα, η ειλικρίνεια τους μας υπενθυμίζει πόσο ψεύτες, υποκριτές, καθοδηγούμενοι και συμφεροντολόγοι ήταν "χτες". Μας αηδιάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: