Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

...

Επειδή όλοι μας έχουμε συνηθίσει να τους θάβουμε όλους, τα καλά πρέπει να λέγονται. Σε όλη την κρίση της τελευταίας εβδομάδας δύο κόμματα του κοινοβουλίου έδειξαν στοιχειώδη αξιοπρέπεια, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος καταδίκασε τα κατευθυνόμενα επεισόδια από την πρώτη στιγμή. Έκανε μεν συγκεντρώσεις κατά της κρατικής καταστολής και συμμετείχε σε φοιτητικές καταλήψεις μέχρι ενός σημείου, ωστόσο δεν επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν τα μπλοκ του ως προπύργιο κουκουλοφόρων. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιούργησε και ομάδες περιφρούρησης για να μην καταληφθούν πανεπιστήμια από αναρχοφασιστικές ομάδες.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έδειξε απίστευτη σοβαρότητα. Δεν συμμετείχε σε κανένα πάνελ μέχρι την κηδεία του 16χρονου και δεν αποπειράθηκε να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα όταν η κοινωνία έβραζε και η Ελλάδα καιγόταν. Μετά την κηδεία μίλησε καθαρά για όσα όλοι ξέρουμε αλλά φοβούνται να μας πουν για τις σχέσεις των κουκουλοφόρων με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ήταν ουσιαστικά το μόνο κόμμα που έβαλε το θέμα στις σωστές του βάσεις, με δηλώσεις και με ομιλίες στην βουλή όπως αυτή από τον Κ. Βελόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: