Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες

Μία λίστα με νεκρούς νεαρούς έχει κάνει την εμφάνιση της στο διαδίκτυο (και τελικά και σε εφημερίδες) τις τελευταίες μέρες. Η λίστα με τις λεγόμενες "δολοφονίες" από αστυνομικούς αναφέρει ελάχιστα στοιχεία για τις λιγότερες από 20 περιπτώσεις στα τελευταία 30 χρόνια στις οποίες αστυνομικοί πυροβόλησαν νεαρούς. Οι περισσότερες δε περιπτώσεις ήταν σε αυτοάμυνα, είτε πυροβολισμοί κατά την διάρκεια κλοπών, ένας πυροβολισμός ενός μεθυσμένου, εκτός υπηρεσίας μπάτσου κτλ.

Ως απάντηση στην συγκεκριμένη λίστα θα μπορούσαν να δοθούν οι αμέτρητοι νεκροί αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος, της τελευταίας 30ετίας. Δυστυχώς μία τέτοια λίστα δεν υπάρχει αφού η Π.Ο.ΑΞΙ.Α έχει πιο σημαντικά πράγματα απ' το να αφιερώσει ένα μέρος της σελίδας της στους νεκρούς συναδέλφους τους, η Π.Ο.ΑΣ.Υ είναι απασχολημένη με το να ευχαριστεί τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α (;) για την στάση του, ενώ από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν περιμέναμε να μπει στον κόπο.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι οι λεγόμενες "δολοφονίες" με πολιτική χροιά από την αστυνομία είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Πριν τον θάνατο του Γρηγορόπουλου προηγήθηκαν: η εκτέλεση του 15χρονου Καλτεζά το 1985 και οι δολοφονίες της Στ. Νικολοπούλου και του συναγωνιστή Ιάκωβου Κουμή στην πορεία για το πολυτεχνείο το 1980.

Αντίθετα, σωρεία επιθέσεων και δολοφονιών αστυνομικών από την Άκρα Αριστερά έχει καταγραφεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
  • Ο αστυνομικός Π. Μπάμπαλης δολοφονείται το 1979 από την οργάνωση Ιούνης '78.
  • Δολοφονία του υποδιοικητή των ΜΑΤ και του οδηγού του το 1980 από την 17Ν. "Αυτή την ένοπλη συμμορία θα την αντιμετωπίσουμε με την λαϊκή βία μέχρις ότου διαλυθούν" έγραφε σε προκήρυξη της. Το ίδιο αίτημα, 28 χρόνια μετά, έχει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
  • Τέσσερις βόμβες της ΕΛΑ σε διάφορους αστυνομικούς στόχους το 1980, χωρίς νεκρούς.
  • Ο ιδρυτής της οργάνωσης Αντικρατική Πάλη, Π. Τσουτσουβής, σκοτώνει τρεις αστυνομικούς πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός, το 1985. Οδηγούσε κλεμένη μοτοσυκλέτα.
  • Ένας αστυνομικός νεκρός και 14 τραυματίες από την 17Ν το 1985, ως απάντηση στον θάνατο του Καλτεζά
  • Έξι αστυνομικοί τραυματίζονται από βόμβα του ΕΛΑ, τον Ιούνη του 1991
  • Ένας αστυνομικός νεκρός από ρουκέτα της 17Ν το 1991
  • 23 τραυματισμένοι από βόμβα της 17Ν το 1992, 19 αστυνομικοί και 4 πολίτες
  • Ένας αστυνομικός νεκρός, 14 αστυνομικοί και πολίτες τραυματίες, από βόμβα του ΕΛΑ και της 1ης Μάη το 1994
Το πιο εγκληματικό κομμάτι της Άκρας Αριστεράς, οι δολοφονικές οργανώσεις της, τελικά εξαρθρώνονται ή σταματούν την δράση τους λόγω της κατακραυγής της Ελληνικής κοινωνίας. Οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν ποτέ όμως. Παράδειγμα ο ξυλοδαρμός δύο αστυνομικών από 30 άτομα πέρσι σε συναυλία. Και φυσικά οι κυριολεκτικά εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικοί της τελευταίας εβδομάδας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βάλες σε αυτούς και όσους έχουν σκοτωθεί από εγκληματίες όπως ο Ρώσος και ο αριθμος ανεβαίνει αρκετά...