Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

Δημοσκόπηση VPRC

Και η έγκυρη VPRC έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της Κυριακής. Στην έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή, κομματικού οργάνου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επιβεβαιώνονται τα δύο σημαντικότερα στοιχεία των δημοσκοπήσεων των άλλων εταιρειών:
  • Το άνοιγμα της ψαλίδας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • Η πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ
Και τα δύο στοιχεία αποτελούσαν ήδη υπάρχουσες τάσεις εδώ και μήνες. Τάσεις που ομολογουμένως ισχυροποιήθηκαν απ' όσα ακολούθησαν του θανάτου του 16χρονου.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, που δεν είχε φανεί ξεκάθαρα από τις δημοσκοπήσεις της Κυριακής, είναι η άνοδος του ΛΑ.Ο.Σ. Αντίθετα απ' τα δύο προηγούμενα, σε αυτή την περίπτωση η τάση ανατρέπεται από τις εξελίξεις. Η στάση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επιβραβεύεται, μπαίνει φρένο στην πτωτική πορεία των τελευταίων μηνών και μέσα σε λίγες μέρες το κόμμα επιστρέφει στα ποσοστά που είχε στις αρχές του καλοκαιριού.

Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της VPRC
  1. ΠΑ.ΣΟ.Κ 37.5% (+0.5%)
  2. Ν.Δ 31% (-1.5%)
  3. ΣΥ.ΡΙΖ.Α 12% (-1%)
  4. Κ.Κ.Ε. 8.5% (+0.5%)
  5. ΛΑ.Ο.Σ 5% (+1%)
  6. Άλλα κόμματα 6% (+0.5%)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά επίκαιρο, θα το αγαπήσετε. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΓΑΛΗΝΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)
Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

Ανώνυμος είπε...

Από την Ελεύθερη Ώρα

"Αριστερά πράγματα. Και αρρωστημένα πράγματα. Βία, βία, βία… Κλούβα των ΜΑΤ δέχθηκε βολές στην Κατεχάκη, μάλλον από την Πανεπιστημιούπολη. Εντοπίστηκαν βολίδες από φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm. Βλέπε Καλάσνικοφ ή G3… Όταν δεν κάνουν έρωτα, κάνουν άλλα, καθώς η έλλειψη οργασμών, διαλύει το μυαλό, διαβρώνει τις προθέσεις, φέρνει βία.

Στήνουν φαντασιακές επαναστάσεις ή εξεγέρσεις… Υπέρ του Σόρος… Καίνε, σκοτώνουν, βεβηλώνουν ιερούς χώρους, διακόπτουν θεατρικές παραστάσεις, διαλύουν εκδηλώσεις υπέρ των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, καίνε χριστουγεννιάτικα δέντρα, στερώντας από τα παιδιά τη χαρά. Προκαλούν την κοινωνία, δοκιμάζοντας τις αντοχές της και αναδεικνύοντας τη χυδαία και βδελυρή ψυχή τους. Αριστεριστές και κουκουλοφόροι… Έχουν τελικά κάθε λόγο να κρύβουν τα πρόσωπά τους, όπου καθρεπτίζεται η άσχημη ψυχή τους. Αυτή που δεν μπορεί να αγαπήσει τίποτα.

Κάποιοι εξ αριστερών παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά, βουλευτές κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης κάνουν κηρύγματα υπέρ της τρομοκρατίας, καλώντας εμμέσως σε επιθέσεις κατά των «αντιδραστικών», υπό την ανοχή των media, που κυριαρχούνται από αριστερούς του καναπέ, κυρίως πρώην Ρηγάδες. Έτσι «σύντροφε» Γρηγόρη; Όμως, δεν αρκούνται πλέον οι αριστεριστές στους εμπρησμούς μικρομεσαίων επιχειρήσεων για λογαριασμό των μεγάλων εμπορικών κέντρων (που τους χρηματοδοτούν) και σε εμπρησμούς των γραφείων άλλων κομμάτων (ΛΑΟΣ, Άλιμος, το θέμα «πνίγηκε» από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους αριστερούς δημοσιογράφους). Θέλουν αίμα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες εμφυλίου, να γενικεύσουν τη σύρραξη, να σύρουν την κοινωνία στον βούρκο. Θέλουν τη ρεβάνς. Γι’ αυτό ζουν, γι’ αυτό αναπνέουν, γι’ αυτό υπάρχουν. Μυαλά αρρωστημένα και δογματικά, που καταστρέφουν με άνεση, αδυνατώντας να δημιουργήσουν ο,τιδήποτε όμορφο.

Δεν θα τους περάσει. Δεν θα κατεβάσουν μια ειρηνική κοινωνία στο επίπεδό τους, δεν θα τη βυθίσουν στην αρρωστημένη βία τους. Ως εδώ και μη παρέκει. Η «βεντέτα» που πάνε να στήσουν με τις δυνάμεις ασφαλείας (που απαρτίζονται από παιδιά του λαού), δεν θα λάβει σάρκα και οστά. Μόνοι τους θα παίζουν, μέχρι να απομονωθούν και να συλληφθούν, όπως όλοι που λειτούργησαν ανάλογα στο παρελθόν. Η κοινωνία μας γνωρίζει να αμύνεται. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση από την αριστερά. Κάποτε, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα… Και το Έθνος επιβίωσε. Το ίδιο θα κάνει και τώρα, που είναι αντιμέτωπο με τους παρωχημένους και ψυχοπαθείς αριστεριστές."