Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: "Να έρθει η Τουρκία να μας διεκδικήσει"

Από το politis-gr

Κάποιος επιτέλους , μέσα από τον πολιτικό χώρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ,πρέπει να τολμήσει να πει ειλικρινά στον κ. Παπανδρέου για τα λάθη του, γιατί οι καιροί δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και …«παραμυθιές».

Ένα από αυτά τον τελευταίο καιρό έχει αποθρασυνθεί, χωρίς κανείς από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει να το ….βάλει στην θέση του.

Αναφέρομαι στον βουλευτή τους στην Ξάνθη κ. Τσετίν Μάντατζη. Τον γνωρίσαμε ως πρόεδρο της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», όταν υπήρχαν σε εξέλιξη δικαστικές μάχες στον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για την αναγνώρισή της.

Απετέλεσε προσωπική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον συνδυασμό της κας Καραχασάν για την υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης.

Το ίδιο και για τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές προσβλέποντας σε καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Πράγματι η μειονότητα έκανε το θαύμα της και ανακήρυξε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.

Ταυτόχρονα όμως με την προσωπική του επιλογή ο κ . Παπανδρέου, άνοιξε την πόρτα ….του μαντριού και έβαλε μέσα τον λύκο.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές για τον επικίνδυνο ρόλο του κ. Τσετίν Μανταζή στην περιοχή , αλλά και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτό όμως που συνέβη πριν λίγες ημέρες ξεπερνά κάθε προηγούμενη ενέργεια του .

Συγκεκριμένα σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κομοτηνή, παρουσία και του ετέρου μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, προέτρεψε τους παρισταμένους να ξεσηκωθούν για την αναγνώριση της «τουρκικής μειονότητας», και ζήτησε την παρέμβαση της Τουρκίας στη πολιτική διαχείριση των εσωτερικών-εθνικών θεμάτων.

Η προκλητική ομιλία του βουλευτή προκάλεσε αίσθηση αφού χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εμείς δεν είμαστε μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας. Μείναμε εδώ με μια συνθήκη. Εγώ στην ουσία δεν θέλω να ασχοληθώ με τη συνθήκη. Αυτοί που με άφησαν εδώ να ασχοληθούν. Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει » συμπληρώνοντας ότι «Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε …», «ότι κάνουμε θα το κάνουμε μέσα στους επόμενους μήνες».

Τα ερωτήματα που εγείρονται απ’ όλα αυτά αφορούν το συνολικό ΠΑΣΟΚ , την Βουλή των Ελλήνων , αλλά και προσωπικά τον κ. Παπανδρέου.

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ σας εκπροσωπούν οι θέσεις του βουλευτή σας; Ξεκαθαρίστε το! Αν όχι τι προτίθεστε να κάνετε γι’ αυτό;

Όσο αφορά την Βουλή των Ελλήνων : Με ποια νομοθεσία είναι συμβατές τέτοιες δηλώσεις εκλεγμένου Έλληνα Βουλευτή;
Ο όρκος του βουλευτή και το Σύνταγμα δεν τον δεσμεύει να διαφυλάττει και να μην στρέφεται εναντίον της χώρας στην οποία εκλέγεται;

Γιατί κ. Παπανδρέου δεν παίρνετε θέση σχετικά με τα λεγόμενα και τα πεπραγμένα της προσωπικής σας επιλογής ;
Εδώ για ένα θέμα εσωτερικό και διαδικαστικό του κόμματος σας , θέσατε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ένα πρώην Πρωθυπουργό.
Σε αυτήν τη περίπτωση ,που αφορά πολύ πιο σπουδαίο θέμα , καθώς άπτεται σε καθαρά Εθνικά θέματα τι σκοπεύετε να κάνετε;

Errare humanum est ( το να κάνει κανείς λάθη είναι ανθρώπινο) κ. Παπανδρέου.

Από την στιγμή που τα αναγνωρίζετε και δρομολογείτε την άμεση αποκατάσταση τους μπορείτε και δικαιούστε να ζητήσετε …την «πολιτική συγχώρεση».

Στην αντίθετη περίπτωση οι συνειρμοί σαν… Ερινύες θα σας κυνηγούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: