Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Στις 21 Φεβρουαρίου στηρίζουμε Μέτωπο

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πάντα χώρος αφιλόξενος για τις αυτόνομες φοιτητικές παρατάξεις. Προσπάθειες που ξεκίνησαν με ελπίδες για μία αλλαγή προσέκρουαν στις οικονομικές δυσκολίες που έχει ο ανεξάρτητος φοιτητικός συνδικαλισμός στο Η.Β.

Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, φαίνεται να επιτυγχάνει. Αυτό μαρτυρά η επίθεση λασπολογίας των κομματικών παρατάξεων του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ. Αυτοί που εδώ και χρόνια απέφευγαν να αναφέρουν ακόμα και το όνομα του Μετώπου, τις τελευταίες μέρες αναλώνονται σχεδόν αποκλειστικά στην προσπάθεια να το πλήξουν.

Η αντίδραση της αυτόνομης παράταξης έρχεται από το Προπύργιο, ένα καλαίσθητο έντυπο - εκφραστικό όργανο, στο πρώτο τεύχος του οποίου απαντά στις επιθέσεις που δέχεται από τα μελλοντικά κομματικά στελέχη των άλλων παρατάξεων.

Στις 21 Φεβρουαρίου οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίζουν πόση δύναμη θα έχει η φοιτητική φωνή. Γιατί η φοιτητική φωνή δεν μπορεί παρά να είναι ελεύθερη, αυτόνομη και υπερκομματική. Δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή του Μετώπου Κ.Φ.Η.Β.
ΥΓ: Ακολουθώντας το παράδειγμα της Εθνικής Αντίστασης και κατανοώντας ότι βρισκόμαστε σε μία οργουελιανή διάσταση στην οποία ο Big Brother που ονομάζεται Πρωτοπορία βλέπει τα πάντα, ξεκαθαρίζω και εγώ ότι δεν ανήκω στο Μέτωπο, ούτε σε κάποια άλλη φοιτητική παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: