Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Όποιος αντιδρά θα "εξαφανίζεται"


Από το "Ας μιλήσουμε επιτέλους"

Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έδειξε το πρόσωπό της. Πριν από τρεις ημέρες εξαφάνισε από προσώπου γης τον Vasko Gligorijevic, έναν φιλέλληνα πολίτη των Σκοπίων, Σερβικής καταγωγής και γνωστό ακαδημαϊκό, με μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος», με δράση ακτιβιστή κατά του φασιστικού καθεστώτος του VMRO-DPMNE και του ιδίου του πρωθυπουργού Νικόλα Γκρούεφσκι και όλης του της παρέας!

Σε ένα μήνυμα που άφησε στο διαδίκτυο λίγα δευτερόλεπτα πριν τον συλλάβουν και τον εξαφανίσουν και στο οποίο εξέφραζε όλη του την απελπισία, ο Vasko Gligorijevic έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να ενημερώσει τους φίλους του, τους Έλληνες αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα για το αληθινό πρόσωπο και την φασιστική νοοτροπία που επικρατεί στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Μάταιη υπήρξε η προσπάθεια αντιπροσώπου του κυρίου Παπαθεμελή, που ζήτησε να συνοδευτεί από Έλληνα αστυνομικό και να εισέλθει στα Σκόπια, για να αφήσει επίσημο ερώτημα προς τις αρχές και να ζητήσει εξηγήσεις για την εξαφάνιση του συγκεκριμένου ανθρώπου, του Vasko Gligorijevic. Η αστυνομία αρνήθηκε! Φυσικά, η άρνηση ήταν της Ελληνικής κυβέρνησης, που φρόντισε τάχιστα να αποδείξει την αγνωμοσύνη της απέναντι στον φιλέλληνα Vasko Gligorijevic που με κίνδυνο της ζωής του προσπαθούσε, μέχρι και την στιγμή της σύλληψής του, να ενημερώσει όσους μπορούσε για την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας και για την συστηματική πλύση εγκεφάλου στην οποία επιβάλλονται κατά χιλιάδες οι πολίτες των Σκοπίων.

Πολύ παράξενο βέβαια είναι και το γεγονός, πως ενώ ήταν και μεταπτυχιακός στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, δεν τον έχουνε βρει στα αρχεία του Πανεπιστημίου!!! Άραγε έψαξαν ή έμειναν στην απλή ανακοίνωση της μη ύπαρξής του;

«Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Εμείς είμαστε Σλάβοι», έγραφε και φώναζε συνεχώς. Στον Vasko Gligorijevic οφείλεται η δράση του Φιλελληνικού Δικτύου εντός των Σκοπίων, που τα βράδια γέμιζε με αφίσες πόλεις και χωριά, στις οποίες κατέγραφε την ιστορική αλήθεια και κατήγγειλε τις μεθόδους Γκρούεφσκι στην διακυβέρνηση της χώρας.

Οι διαμαρτυρίες για την εξαφάνιση του Vasko Gligorijevic γίνονται και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Παμμακεδονική Ένωση, η οποία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας και ζητά εξηγήσεις… που φυσικά δεν πρόκειται να της δοθούν ποτέ.

Επίσημα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση των Σκοπίων, ο Vasko Gligorijevic δεν υπάρχει. Είναι ένα ανύπαρκτο πρόσωπο, δεν υπάρχει στους εκλογικούς καταλόγους και ούτε στους τηλεφωνικούς καταλόγους. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεν υπάρχει κανείς με τέτοιο όνομα ή ψευδώνυμο που να εκτίει ποινή φυλάκισης σε κάποιο σωφρονιστήριο των Σκοπίων.

Με απλά λόγια, ο άνθρωπος που μας ενημέρωνε, που αγωνιζόταν και που είχε εξευτελίσει τον φασισμό του Γκρούεφσκι, είναι κάποιος που τον επινόησε η φαντασία των Ελλήνων, οι οποίοι πρέπει να πάθαμε ομαδική παράκρουση!!! (συνέχεια)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και από το δικό σας blog-roll βλέπω ότι διαφέρουν πάρα πολύ οι συμπάθειές μας και οι απόψεις μας, σε αυτό το ζήτημα είμαι μαζί σας, ΜΑΖΙ και με αυτό τον αγωνιστή αυτό κατά του εθνικισμού της δικής του χώρας. ΑΝ μάλιστα βρω χρόνο θα κάνω σχετικό ποστ στο μπλογκ μου.

ΔΕΝ ανήκω σε κανέναν "εθνικό" ή "πατριωτικό" χώρο. Πατρίδα μου είναι η Αλήθεια (και οι πρόγονοί μας γέννησαν τον Ανθρωπισμό).

Ο φασισμός της ξεσαλωμένης πλέον εθνικιστικής κλίκας των Σκοπίων χρήζει καταδίκης ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και οι δικοί μας εθνικιστές.

Κωνσταντίνος είπε...

Πρόκειται για ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα στο οποίο δεν χωράνε διαφωνίες. Ένας άνθρωπος συνελήφθη σπίτι του και εξαφανίστηκε. Το καθεστώς των Σκοπίων επέμεινε για μέρες ότι από τις έρευνες του αυτός ο άνθρωπος δεν υπάρχει, είναι προϊόν της φαντασίας μας. Μετά από πιέσεις εμφανίστηκε δια μαγείας, εγκλεισμένος σε ψυχιατρείο, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι χρησιμοποιείται ως κρατητήριο, γίνονται βασανισμοί, έχει καταγγελθεί για διάφορους θανάτους κτλ.

Η πλοκή των γεγονότων αυτών είναι βγαλμένη από ταινίες. Είναι πράγματα τα οποία έχουμε παρακολουθήσει στην τηλεόραση αλλά δεν έχουμε διανοηθεί ότι θα μπορούσαν να συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Ένας άνθρωπος ζει έναν απίστευτο Γολγοθά αυτές τις μέρες, χαμένος σε μία τεράστια συνωμοσία.