Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Μείωση του κατοχικού στρατού;


Η δημιουργία ψευδών ειδήσεων από τον Πολίτη για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων δεν είναι κάτι νέο. Ακόμα μία τέτοια περίπτωση είχαμε την προηγούμενη Κυριακή, με την εφημερίδα να μας ενημερώνει με πηχυαίους τίτλους ότι σύμφωνα με έκθεση της Ουνφικύπ μειώνεται δραστικά ο στρατός κατοχής στις 24.000, τα δε στρατόπεδα έχουν αδειάσει.

Κάποιος καλοπροαίρετος θα έπαιρνε την εφημερίδα ώστε να διαβάσει πότε φύγανε οι υπόλοιποι 20.000 Τούρκοι σύμφωνα με την έκθεση. Δεν θα έβρισκε όμως τίποτα. Επειδή η έκθεση ισχυρίζεται απλώς ότι υπάρχουν 24.000 Τούρκοι στρατιώτες, δεν λέει ότι μειώθηκαν. Γνώση περί αποχώρησης του μισού στρατού κατοχής δεν έχει ούτε η Κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας, ούτε οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι με τους οποίους επικοινώνησε ο Πολίτης. Αντίθετα, και η βουλή και οι τ/κ δημοσιογράφοι υπολογίζουν τις Τουρκικές δυνάμεις στις 40.000. Η Ουνφικύπ που παρουσιάζει διαφορετικό αριθμό δεν βλέπει αποχώρηση, λες και εξαφανίστηκαν μαγικά ή δεν υπήρξαν ποτέ.

Για να στηρίξει το παράλογο θέμα του ο "Πολίτης" χρησιμοποιεί και ένα απίστευτο επιχείρημα:
Σε οδοιπορικό του ο "Π" από τη κατεχόμενη Λευκωσία προς τη Μόρφου (με δυο δρομολόγια) όντως διαπίστωσε ότι τουλάχιστον στη "βιτρίνα" των στρατοπέδων (υπάρχουν πάνω από δέκα στρατόπεδα σε αυτή τη διαδρομή) δεν δίνεται η εντύπωση ότι αυτά είναι πλήρως επανδρωμένα.
Ελάχιστα πολιτικά αυτοκίνητα στους χώρους στάθμευσης για αξιωματικούς που υπάρχουν εντός αυτών ενώ σε κανένα δεν διακρίναμε ομάδες στρατιωτών να εκπαιδεύονται. Αντιθέτως από το δρόμο μπορεί κανείς να διακρίνει δεκάδες στρατιωτικά αυτοκίνητα αλλά και άρματα μάχης κάτω από υπόστεγα.
Πήγανε βόλτα από την Λευκωσία μέχρι την Μόρφου και τα στρατόπεδα δεν τους φάνηκαν πολύ γεμάτα. Φαντάρους να εκπαιδεύονται δεν είδαν και τα τανκς ήταν παρκαρισμένα.

Εκτός του ότι το επιχείρημα είναι αστείο, είναι και πλαστό. Φθάνει απλά να αναρωτηθούμε όσοι υπηρετήσαμε στις ελεύθερες περιοχές, σε πόσα απ' τα στρατόπεδα μας τα άρματα μάχης είναι παρκαρισμένα σε κοινή θέα από τον δρόμο, οι χώροι εκπαίδευσης μας είναι σε κοινή θέα από τον δρόμο, αν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ο βαθμός επάνδρωσης ενός στρατοπέδου με δύο περάσματα έξω απ' το στρατόπεδο κτλ.

Ο αριθμός των 24.000 είναι πιθανότατα αποκύημα της φαντασίας του συνταγματάρχη Hughes της Ουνφικύπ. Με την ουσιαστική διάλυση της Ε.Φ που προωθεί το καθεστώς Χριστόφια, ήταν αναγκαία η ανακάλυψη τέτοιου είδους ενεργειών και από την Τουρκική πλευρά, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις των Ελλήνων της Κύπρου. Δεν είναι έκπληξη ότι αυτή η φαντασιακή μείωση δημιουργήθηκε από τον ΟΗΕ και προωθήθηκε από την εφημερίδα Πολίτης. Το ίδιο ακριβώς εξάλου είχε συμβεί και με το σχέδιο Ανάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: