Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

"Ευέλικτη" πολιτική

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη για να γίνει κατανοητή η δυσχερέστατη θέση που μας έχει φέρει η πολιτική Χριστόφια στο Κυπριακό. Επιλέγοντας να μπει στις συνομιλίες χωρίς ξεκάθαρη βάση, παρά τις προειδοποιήσεις της συμπολίτευσης, μας έχει οδηγήσει να έχουμε δύο επιλογές: Είτε να δεχθούμε μία κακή λύση είτε να ναυαγήσουν οι συνομιλίες με δυσάρεστες συνέπειες για την δική μας πλευρά.

Η καταιγίδα των άνευ λόγου υποχωρήσεων συνεχίζεται. Μετά την αποδοχή της παρουσίας 50.000 εποίκων και της εκ περιτροπής προεδρίας η πλευρά μας αποδέχθηκε και την διπλή ιθαγένεια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πάμε για ομοσπονδία (την οποία ούτως ή άλλως ο λαός απορρίπτει) αλλά για συνομοσπονδία, αφού διπλή ιθαγένεια φυσικά και δεν υπάρχει σε άλλη ομοσπονδία του κόσμου.

Το πιο ανησυχητικό είναι πως τελευταία διαρρέουν φήμες ότι αυτόν τον πρώτο κύκλο των συνομιλιών θα ακολουθήσει ως δεύτερος κύκλος το "πάρε - δώσε". Αναρωτιόμαστε, αφού ήδη έχουμε υποχωρήσει πέραν των κόκκινων γραμμών, τι άλλο έχει μείνει για να δώσουμε στον δεύτερο κύκλο; Προκαλούμε δε τους χειροκροτητές του ενδοτισμού, τους "χρήσιμους ηλίθιους" της πολιτικής του δικομματισμού, να μας πουν τι έχουμε πάρει από αυτές τις συνομιλίες, τι μας έχει δώσει η Τουρκική πλευρά ως αντίβαρο σε αυτά που ήδη παραχωρήσαμε.

Το ότι έχουμε ηττηθεί λοιπόν είναι ξεκάθαρο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών. Εμείς συνεχίζουμε την κριτική στην πολιτική Χριστόφια επειδή ακόμα και εδώ που μας έφερε έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε το μέγεθος της ήττας μας. Και παρά να δεχθούμε μία κακή λύση που θα μας καταστήσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην πατρίδα μας, επιλέγουμε να επωμιστούμε τις συνέπειες ενός ναυαγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: