Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

19 Μαρτίου, Πανεπιστήμιο Κύπρου - Στηρίζουμε Α.Φ.Ε


Η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη είναι μια αυτόνομη φοιτητική παράταξη, η οποία δραστηριοποιείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1995 από μια ομάδα φοιτητών οι οποίοι αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με την ιδέα της ύπαρξης των κομμάτων στο χώρο του Πανεπιστήμιου. Είναι η μόνη ακομμάτιστη παράταξη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα μέλη της παράταξής μας αγωνίζονται πάντα με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα τόσο του φοιτητή, διότι θεωρούμε ανεπίτρεπτη την προώθηση κομματικών συμφερόντων στο φοιτητικό συνδικαλισμό, γεγονός που, δυστυχώς, παρακολουθούμε καθημερινά.

Κύρια θέση μας αποτελεί η αυτοχρηματοδότηση και άρνηση κάθε ενίσχυσης από οποιοδήποτε κόμμα. Έχοντας, λοιπόν, ως πηγή ενέργειας την αυτόνομή μας έκφραση, δεν περιοριζόμαστε μόνο στην υπεράσπιση των συμφερόντων του φοιτητή, αλλά αγωνιζόμαστε και για την απελευθέρωση του νησιού μας.

Η Α.Φ.Έπαλξη είναι η μόνη παράταξη η οποία είχε ανέκαθεν ξεκάθαρη θέση για το κυπριακό πρόβλημα. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε μορφή Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα στη μορφή που την προωθεί σήμερα η Κυβέρνησή μας, διότι αποτελεί ρατσιστική, δυσλειτουργική, αντιδημοκρατική και άδικη «λύση». Προτείνουμε μια λύση βασισμένη στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στον πλήρη σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μόνη λύση, δηλαδή, θεωρούμε την απελευθέρωση. Απαιτούμε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων καθώς και των εποίκων, αλλά και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

Η Τουρκία πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα εγκλήματα τα οποία διέπραξε και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τους αγνοουμένους. Το Κυπριακό πρέπει να τεθεί στις σωστές του βάσεις και να προβληθεί στη διεθνή κοινότητα σαν ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής, και όχι πρόβλημα δύο κοινοτήτων, όπως μοιραία προβάλλεται από τη λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

Καλούμε όσους φοιτητές δεν ανέχονται τις κομματικές παρεμβάσεις στο φοιτητικό συνδικαλισμό και όσους ακόμα δεν συμβιβάζονται με παράλογες «λύσεις» του προβλήματός μας, να συμπορευτούν μαζί μας, να μας στηρίξουν, για να περάσουμε τα μηνύματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: