Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Δράσις - Κ.Ε.Σ


Σε άκρως φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του "ΔΡΑΣΙΣ- ΚΕΣ" για τους δυο μεγάλους Ήρωες του Κυπριακού Ελληνισμού (δυο απο τον μακρύ κατάλογο της θυσίας για Λευτεριά και Ένωση) του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Παρών ο συμμαχητής του "Σταυραετού", που έμεινε μαζί του μέχρι την τελευταία στιγμή και ήταν ο πρώτος που αντίκρισε το απανθρακωμένο -δείγμα του.... πολιτισμού των Εγγλέζων- σώμα του Αυξεντίου. Ο Αυγουστής Ευσταθίου μας αποκάλυψε τις τελευταίες στιγμές του Αυξεντίου και την παλικαριά με την οποία αντιμετώπισε και αψήφισε τον θάνατο, μπροστά στην Πίστη για Ελευθερία και Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα!

Συγκινημένη η αδερφή του Ευαγόρα Παλλικαρίδη, Μαρούλα Βρυωνίδη- Παλλικαρίδη, δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά της, ενθυμούμενη τους αγώνες του Ήρωα αδερφού της, αλλά και τη σκληρότητα των Εγγλέζων, που ακόμη και λίγη ώρα πριν κρεμάσουν το 18χρονο παιδί, δεν τους επέτρεψαν να τον αγκαλιάσουν, να τον φιλήσουν, να τον αποχαιρετήσουν!

Συγκλονιστικός και ο Πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ- ΚΕΣ, Ανδρέας Αποστόλου, που θύμισε σε όλους ότι ο Αγώνας της ΕΟΚΑ δεν έχει τελειώσει, αφού η Ένωση δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: