Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Πρώτη Γραμμή και Β.Φ

Στις 25 Απριλίου, σε ένα άρθρο γεμάτο ανακρίβειες, ο Βάσος Φτωχόπουλος άνοιξε τον χορό των επιθέσεων κατά της Πρώτης Γραμμής. Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησαν στο ίδιο περίπου μοτίβο η Χαραυγή, το ΑΚΕΛ και κάποιοι δημοσιογράφοι.

Αντίθετα από τους τελευταίους, που στηρίχθηκαν σε κάποιες λάθος ενέργειες μελών της Πρώτης Γραμμής, ο κ. Φτωχόπουλος δυστυχώς στηρίχθηκε στην μη επαρκή γνώση των πολιτών σχετικά με τα Ευρωπαϊκά κόμματα, κάνοντας το άσπρο μαύρο. Για την πρωτοφανή επίθεση ενάντια στην Πρώτη Γραμμή αφορμή ήταν το συνέδριο La Nostra Europa, της 5ης Απριλίου, στο οποίο συμμετείχε. Ο Β. Φτωχόπουλος εξεμάνη, και μίλησε για "φασιστοειδή" "που υποστηρίζουν τους Γκρίζους Λύκους στην Τουρκία".

Η απάντηση ήταν άμεση. Ο Simon Darby, αντιπρόεδρος του BNP και εκπρόσωπος του στο συνέδριο της 5ης Απριλίου, ξεκαθάρισε: "Το BNP δεν έχει καμία σχέση με τούρκους εθνικιστές". Προχώρησε μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στον Κυπριακό Ελληνισμό: "Δεν με ενδιαφέρει εάν οι τούρκοι είναι εθνικιστές, φτάνει να βρίσκονται μέσα στα σύνορα της χώρας τους".

Κανείς δεν περιμένει βέβαια να απολογηθεί ο κ. Φτωχόπουλος, εξάλλου αυτή δεν ήταν η μόνη ανακρίβεια του συγκεκριμένου άρθρου. Αυτό που ελπίζουμε όλοι, με κάθε σεβασμό στον ίδιο, τον αγώνα του και τις ιδέες του, είναι να πάψει να δρα διασπαστικά επιτιθέμενος συχνά πυκνά στους μοναδικούς συμπαραστάτες μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2 σχόλια:

ΑΝΤΙ_φασίστας είπε...

Απορία: Σίγουρα δε μας πειράζει που δεν τους ενδιαφέρει αν υπάρχουν τούρκοι εθνικιστές έστω και στην ΤΟυρκία;

Και θα σε παρακαλούσα να μην με ρωτήσεις γιατί κάμνω τούτην την απορία επειδή εκνευρίζει με να μου απαντούν στις ερωτήσεις μου με ερώτηση (και νομίζω δικαίως) !

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Ο ΦΤΩΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ (ΒΛΕΠΕ ΕΥΑΓΟΡΑΣ) ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ