Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Σημείωση

Ο κάθε συναγωνιστής, ανεξαρτήτως απόψεων, οφείλει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικός και λιγότερο δογματικός. Όταν τίθεται ως κατηγορία ότι οι Ιταλοί είναι καθολικοί, είτε πρόκειται για θρησκευτικό ρατσισμό είτε λόγω δογματισμού έχει χαθεί κάθε αντικειμενικότητα.

Παρά τις αγκυλώσεις του καθενός μας, δεν μπορούμε να παραπληροφορούμε εσκεμμένα. Η πολιτική εκπροσώπηση της άρνησης της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε, πηγάζει από έναν μόνο χώρο. Παρά την πλειοψηφούσα τάση μεταξύ των λαών, η ένταξη της Τουρκίας στηρίζεται από όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές ομάδες.

Τελικά ο καθένας μας επιλέγει το μετερίζι του. Κάποιοι επιλέγουν να γίνονται μέρος ενός ριζοσπαστικού αγώνα για την ανατροπή του κατεστημένου, κάποιοι άλλοι μέλη μίας πολύ περιορισμένης ομάδας με αμφιλεγόμενες θέσεις για μεγάλα εθνικά θέματα, κάποιοι τρίτοι να δραστηριοποιούνται σε πολιτικώς ορθά κινήματα απαιτώντας μόνο τα βασικά. Το κλειδί δεν είναι η συγχώνευση, είναι η συνεργασία. Δεν απαιτούμε από κανέναν να ασπασθεί τις δικές μας θέσεις. Ως χώρος οφείλουμε να δρούμε ενωτικά. Διασπαστικά δεν δρα όποιος έχει δικές του απόψεις, αλλά όποιος προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις του στους υπόλοιπους, θεωρώντας ότι έχει το απόλυτο δίκαιο.

Ευελπιστώ ότι παρά τις διαφωνίες τους, όσοι συναγωνιστές δημιούργησαν διχαστικό κλίμα προσπαθώντας να επιβάλουν τις απόψεις τους θα κάνουν ένα βήμα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: