Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Νόμπελ Φυσικής για τον Δ. Χριστόφια

Δελτίο τύπου Π.Ε.Ο.Φ

Ως οι μεγαλύτεροι φυσικοί του 21ου αιώνα πρέπει να θεωρούνται οι πολιτικοί στην Κύπρο. Είναι οι πρώτοι παγκοσμίως που εφαρμόζουν στη πράξη τη θεωρία των παράλληλων συμπάντων. Αυτή η θεωρία μιλά για την ύπαρξη πολλών παράλληλων συμπάντων, όπου κάθε επιλογή μας δημιουργεί ένα ξεχωριστό σύμπαν το οποίο υπάρχει παράλληλα και αθέατα από το δικό μας. Βεβαίως υπάρχουν κάποια κοινά σημεία στα οποία όλα τα σύμπαντα συγκλίνουν. Σε ένα από αυτά τα άπειρα παράλληλα σύμπαντα, ζουν προφανώς όλα τα κόμματα του τόπου μας.

Αυτή πρέπει να είναι η μόνη εξήγηση για το ότι μετά από 36 χρόνια εισβολής και κατοχής όλες οι πολιτικές μας δυνάμεις βλέπουν ότι μέσω μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας μπορεί να επιτευχθεί μια ΔΙΚΑΙΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ λύση για όλους τους κατοίκους της Κύπρου. Πρωταγωνιστής βεβαίως και πρώτος υποψήφιος για το βραβείο νόμπελ Φυσικής δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια.

Ο «ευέλικτος» δια-ξεπουλητής-πραγματευτής της πλευράς μας έχει αναπτύξει πλήρως την προαναφερθείσα θεωρία αφού επικοινωνεί με ένα σύμπαν το οποίο μόνο ο ίδιος και οι υπόλοιποι κομματικοί ηγέτες που ενστερνίζονται την ομοσπονδία, αντιλαμβάνονται. Σε αυτόν τον παράλληλο κόσμο υπάρχουν τα πιο χαρωπά και ελπιδοφόρα μηνύματα για την επίτευξη λύσης όσο το δυνατό πιο σύντομα και πιο ανώδυνα για την πλευρά μας.

Σε αυτόν τον τόσο τέλειο, αλλά και τόσο παράλληλο με εμάς κόσμο, ο βάρβαρος εισβολέας έχει πάρει άφεση αμαρτιών, αφού εμείς σφάλαμε για το ότι πάθαμε και στην τελική το πρόβλημα το έχουμε με τους «τουρκο»κύπριους (μουσουλμανική μειονότητα της Κύπρου) και όχι με τους εισβολείς και παράνομους καταπατητές των εδαφών μας. Για αυτό άλλωστε συζητούμε μαζί τους για να λύσουμε το Κυπριακό. Και στις συζητήσεις έχουμε πετύχει μεγάλες και σημαντικές νίκες. Έχουμε αποδεχτεί τη παραμονή ΜΟΝΟ 50.000 ΕΠΟΙΚΩΝ και αυτό μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους και ας είναι ο εποικισμός διεθνώς αναγνωρισμένο έγκλημα πολέμου. Έχουμε δεχτεί την υποβίβαση μας από νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος σε ΣΥΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΔΙΟ. Έχουμε πετύχει την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ 18% ΜΕ ΤΟ 82% του πληθυσμού. Έχουμε αποδεχτεί την εκ περιτροπής προεδρία δίνοντας το δικαίωμα ακόμα και σε ΤΟΥΡΚΟ ΕΠΟΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Έχουμε στερήσει το δικαίωμα από τους πλείστους πρόσφυγες να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. Βέβαια σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι αποφάσεις μερικών ακροδεξιών, ονειροπόλων, γραφικών δικαστών ευρωπαϊκών δικαστηρίων, οι οποίοι θέλοντας να χαλάσουν το καλό κλίμα των συνομιλιών, έβγαζαν αποφάσεις τελείως παράλογες οι οποίες δικαίωναν τους πρόσφυγές μας, αλλά ευτυχώς η πλευρά μας το αντιλήφθηκε έγκαιρα και τις ενταφίασε πλήρως.

Με καθοδηγητή τον Πρόεδρό μας, ο οποίος απολαμβάνει την πλήρη έγκριση του Κυπριακού λάου για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, με ποσοστό που πλησιάζει το συντριπτικό σχεδόν 20% και πιο ένθερμους υποστηρικτές του το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οδεύουμε με βήμα ταχύ στη πολυπόθητη (δια)λύση. Βέβαια δεν υπάρχουν και κάποιοι (πολιτικοί τουλάχιστον), που να διαφωνούν με το Πρόεδρο αφού όλα τα κόμματα, συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα, είτε συμμετέχουν στη κυβέρνηση είτε όχι, όλα επιθυμούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, απλά διαφωνούν σε κάποιες λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες που σε πλαίσια λύσης τέτοιου είδους (δυστυχώς για όλους εμάς) δε παίζουν και τόσο μεγάλη διαφορά αφού το αποτέλεσμα θα είναι πάνω κάτω το ίδιο. Απλά εκδηλώνουν τις διαφωνίες και ανησυχίες τους για να διαφέρουν και λίγο και να τους ξεχωρίζουν πιο εύκολα οι Κύπριοι πολίτες σε καιρούς ανάγκης (εκλογών).

Βέβαια όλα αυτά μας αφήνουν παγερά αδιάφορους αφού εκδηλώνονται σε κάποιο παράλληλο σύμπαν που δε μας επηρεάζει εμάς άμεσα. Δυστυχώς τα παράλληλα αυτά σύμπαντα συγκλίνουν και γίνονται τα ίδια σε κάποια σημεία. Και αφού είμαστε ειδικοί στη Φυσική, η περίπτωση της Κύπρου και του κυπριακού προβλήματος (εισβολής και κατοχής) είναι ένα από τα σημεία που συγκλίνουν και γίνονται ίδια και φοβάμαι πως πολύ σύντομα θα βρεθούμε προ τετελεσμένων. Το ερώτημα που μένει είναι το αν θα ελπίζουμε να εξαφανιστεί το πρόβλημα από μόνο του, αν θα βρεθεί κάποιος ήρωας από ένα μακρινό σύμπαν που θα μας σώσει ή θα αντιληφθούμε όλοι μας ως υπεύθυνοι πολίτες το βάρος των ιστορικών μας ευθυνών και θα σηκωθούμε από το καναπέ της καθημερινότητάς μας, παίρνοντας μέρος στα κοινά, δείχνοντας έμπρακτα τις διαφωνίες και της ανησυχίες μας με όποιο τρόπο μπορούμε, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους πως μας ενδιαφέρει πραγματικά το μέλλον του τόπου μας και πως πράγματι οι πολιτικοί μας έχουν χάσει κάθε επαφή με αυτήν τουλάχιστον τη πραγματικότητα.

ΠΑΤΡΙΔΑ – ΤΙΜΗ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: