Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2007

Το τρίποντο του Παπαδόπουλου, η συνέχεια

Ο Παπαδόπουλος εκτός από την Τουρκία φαίνεται να "κλείδωσε" και τον Αναστασιάδη. Μπορεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μαζί με άλλα σημαντικά στελέχη του κόμματος, να έχουν γίνει η φωνή του Ταλάτ στις ελεύθερες περιοχές, αλλά πως θα μπορούσε να καλύψει τις έμμεσες απειλές για πόλεμο που εξαπέλυσε ο Τ/κ ηγέτης;

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο Αναστασιάδης πήρε τον μόνο δρόμο που του είχαν αφήσει ανοιχτό. Καταδίκασε εντονότατα και πριν από όλους τον άνθρωπο που πριν λίγες μέρες χαρακτήριζε επαναστάτη ενάντια στην Τουρκία επειδή δέχθηκε να γκρεμίσει την γέφυρα. Γιατί μόνο άμα καταδίκαζε πρώτα απ' όλους -και παραπάνω απ' όλους- τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του Ταλάτ θα μπορούσε να γίνει πιστευτός, τουλάχιστον σε κάποιους.

Έτσι φτάσαμε σε ένα ευχάριστο γεγονός, που συνεχίζεται και σήμερα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να κάνουν ακριβώς τις ίδιες δηλώσεις, ζητώντας από τον Ταλάτ να βοηθήσει για την επίτευξη των προνοιών της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου. Μακάρι αυτή η συμπαράταξη να υπήρχε πάντα σε σχέση με το εθνικό μας θέμα, όχι μόνο όταν μικροπολιτικές σκοπιμότητες τους αναγκάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: