Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2007

Ξανά αναρχικοί

Και ξανά, λείπει η πολιτική απόφαση. Πριν από λιγότερο από ένα μήνα είχα αναφερθεί σε βιβλιοπωλείο που έχει πυρποληθεί 7 φορές μέσα σε ένα χρόνο. Προχτές ήταν η 8η, ως συνήθως χωρίς συλλήψεις.

Ξανά λοιπόν, απουσιάζει η πολιτική απόφαση. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι, που είναι, ποιους στόχους θα επισκεφθούν. Το ότι δεν συλλαμβάνονται δεν οφείλεται στην αστυνομία (το ότι υπάρχουν με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας δεν κάνει τον αγώνα τους για καταστροφή του κράτους και των θεσμών του κάπως παράλογο;).

Το ερώτημα είναι απλό. Θέλει το κράτος να προστατέψει τις περιουσίες των ελλήνων πολιτών, ναι ή όχι; Εφόσον επιλέγει να μην το κάνει είναι κοροϊδία την ίδια ώρα να τους καταδικάζει με δηλώσεις, απλώς για τα μάτια του κόσμου. Είναι κοροϊδία να βγαίνει ο κ. Πολύδωρας και να καταγγέλλει κόμματα ότι τους πατρονάρουν, και σωστά δέχθηκε πιέσεις από την κυβέρνηση και πήρε πίσω τις δηλώσεις του. Επειδή ναι, συγκεκριμένα κόμματα τους καλύπτουν και τους πατρονάρουν, συγκεκριμένα ΜΜΕ το ίδιο. Εφόσον η κυβέρνηση όμως δεν έχει την τόλμη να πάρει την πολιτική ευθύνη και να τους σταματήσει τότε δεν έχει και το δικαίωμα να κατηγορεί αυτούς που υποστηρίζουν τις πράξεις τους. Το μόνο κόμμα που ανήκει στο κοινοβούλιο και έχει δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει είναι το ΚΚΕ. Οι υπόλοιποι είτε τους υποστηρίζουν είτε είχαν την ευκαιρία να επιβάλλουν το νόμο και απέτυχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: