Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

Αθώοι οι 49

Αθώοι κρίθηκαν και οι 49 συλληφθέντες από τα επεισόδια της 8ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο υπέρμετρης βίας από την αστυνομία.

Δεν έπρεπε καν να φτάσει στο Πλημελειοδικείο το θέμα των 49 όπως φαίνεται, οι ισχυρισμοί ότι μπορούσε η αστυνομία να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες αποδείχθηκαν ανυπόστατοι. Πραγματικά οι κατηγορίες ήταν κάπως γελοίες. Σύσταση συμμορίας, διατάραξη κοινής ησυχίας και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αντί να ασχολείται με τρίχες η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα έπρεπε να σκεφθούν πως θα στοιχειοθετήσουν το πραγματικό γεγονός, ότι τα μπλόκ της Άκρας Αριστεράς (όχι του ΚΚΕ όμως) κάλυπταν τους αναρχικούς βάζοντας τους μέσα στις τάξεις τους όταν απειλούνταν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Δύσκολο βέβαια (μόνο με παραδοχή των συμμετεχόντων ή ξεκάθαρο βίντεο ΑΝ γίνεται δεκτό) αλλά τι να κάνουμε, άμα δεν μπορούν να τους συλλάβουν με πραγματικές κατηγορίες καλύτερα να μην τους συλλάβουν καθόλου. Με κατασκευασμένες κατηγορίες απλώς πλήττουν το όσο κύρος έμεινε στην δικαιοσύνη και τελικά μπλέκουν και οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: