Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Αντιεξουσιαστές

Αναρωτιέμαι μερικές φορές, τα άτομα που κάνουν ενέργειες όπως την αρπαγή των όπλων του φρουρού του προέδρου του Αρείου Πάγου τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν. Άμα ήταν κοινοί κλέφτες θα ήταν απλό αλλά εφόσον θεωρείται ότι είναι αντιεξουσιαστές δεν το καταλαβαίνω.

Τι πετυχαίνουν ακριβώς; Διασκέδαση, βρήκαν όπλα να έχουν, πλήξανε το κύρος της αστυνομίας και πάλι. Άμα μόνο αυτά θέλανε τότε μάλιστα, πέτυχαν τους στόχους τους. Τι άλλο κατάφεραν; Να χάσει πιθανότατα τη δουλειά του ένα 20χρονο παλικάρι, να τους αντιπαθήσει ακόμα περισσότερο η κοινή γνώμη, να πληθύνουν οι φωνές (που ήδη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πλειοψηφούν) που ζητάνε μεγαλύτερη αστυνόμευση. Αυτά δεν νομίζω να τα θέλανε αλλά τα πετύχανε, και αυτά νομίζω είναι τα πιο σημαντικά.

Κάτι ακόμα για τα ΜΜΕ. Ασχολήθηκαν πολύ με το ότι το παλικάρι ήταν άπειρο, πριν 6 μήνες είχε ξεκινήσει. Δεν νομίζω ότι αυτό παίζει ρόλο. Για μένα αυτές οι θέσεις είναι όπως τον στρατό, όσο πιο άπειρος τόσο πιο "ψαρωμένος". Βέβαια το ότι εν ώρα υπηρεσίας είχε βγάλει το αλεξίσφαιρο, είχε αφήσει το όπλο και μιλούσε στο τηλέφωνο δείχνει ότι και αυτός πρόλαβε να ξεψαρώσει. Δεν νομίζω ότι άμα στη θέση του βρισκόταν κάποιος πιο έμπειρος το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: