Τρίτη 3 Απριλίου 2007

ΔΟΛ

Μια που έβαλα τα γέλια βλέποντας το in.gr είπα να το μοιραστώ και με κανέναν άλλο.

Είχα ακούσει ότι είχαν βγει δύο νέες δημοσκοπήσεις χτες και είχα μπει να δω τα αποτελέσματα. Σερφάρωντας και σε παλιότερες δημοσκοπήσεις είχα προσέξει ότι όλες έλεγαν ότι "κλείνει η ψαλίδα", "μειώνεται η διαφορά" κτλ. Αν και μου έκανε εντύπωση πως μειώνεται συνεχώς η διαφορά σύμφωνα με το in.gr αλλά συνεχίζει η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα δεν ασχολήθηκα παραπάνω με το θέμα.

Σήμερα λοιπόν, κάνοντας zapping στην τηλεόραση μου έπεσα στην εκπομπή του Mega "Ανατροπές" και σε μία δημοσκόπηση που έδειχνε τη διαφορά στο 1.7% (πολύ μεγαλύτερη από τις δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή). Μια που δεν πρόλαβα να ακούσω παραπάνω στοιχεία είπα να μπω και πάλι στο in.gr, να δω πως τα πήγαν και τα μικρότερα κόμματα κτλ. Βρήκα λοιπόν την δημοσκόπηση, με τίτλο Φθορά στην εικόνα της κυβέρνησης δείχνει δημοσκόπηση. Κάπου εκεί άρχισε το γέλιο, αφού το in.gr φρόντισε να μην μας πει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης. Όπως μπορείτε να δείτε στο link ασχοληθηκαν με το θέμα των ομολόγων, ασχολήθηκαν με την εικόνα του Καραμανλή, αλλά για την πρόθεση ψήφου, τον βασικό λόγο που γίνονται οι πολιτικές δημοσκοπήσεις, ούτε λόγος! Παρά του ότι και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας, η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για να δεχτεί η σελίδα να την παρουσιάσει!

Το in.gr φυσικά και δεν προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση, ανήκει στον ΔΟΛ και ξέρουμε όλοι που πρόσκειται. Αλλά και πάλι, θα περίμενα μεγαλύτερη σοβαρότητα από την νούμερο ένα ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα..

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης τελικά τα βρήκα. Για όσους ενδιαφέρονται είναι:
Νέα Δημοκρατία 36% (-1%)
Πα.Σο.Κ 34.3% (+0.2%)
ΚΚΕ 7% (+0.1%)
ΛΑΟΣ 4.5% (+0.2%)
Συνασπισμός 4% (-)
Άλλο, άκυρο, λευκό 4.8% (-1.3%)
Αναποφάσιστοι 9.5% (+1.8%)

3 Απριλίου, 22:41
Απ' ότι φαίνεται καταλάβανε το αστείο του πράγματος, τώρα υπάρχουν και τα αποτελέσματα στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: