Τρίτη 8 Μαΐου 2007

Εθνικά συμφέροντα

Όταν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην Κύπρο αναφέρονται στο εθνικό συμφέρον δεν εννοούν το δικό μας, εννοούν αυτό της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Καλώς εκφράζουν φοβίες τις τελευταίες δύο μέρες, λόγω της εκλογής Σαρκοζί. Πως να μην φοβούνται τον έστω και απομακρυσμένο κίνδυνο μη εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε; Μη είσοδος της Τουρκίας σημαίνει:
  • Αποτροπή της άλωσης της Ε.Ε από την Αμερικανική ηγεμονία.
  • Εξυπηρέτηση των πραγματικών εθνικών συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου που θα παραμείνουν σε θέση ισχύος, έστω και πολιτικά.
  • Θα ικανοποιήσει τους λαούς Ελλάδος και Κύπρου (και Ευρώπης), που σε κάθε δημοσκόπηση απαιτούν με ποσοστά της τάξης του 80% να μην εισέλθει η Τουρκία. Δεν θα ικανοποιηθούν όμως αυτοί που θέλουν να ικανοποιήσουν..
Παλιά τα κόμματα μας ήταν οι αγγλόφιλοι, οι γαλλόφιλοι, οι γερμανόφιλοι κτλ. Σήμερα είναι οι τουρκόφιλοι και οι αμερικανόφιλοι και τα συνδυάζουν κιόλας σε ένα κόμμα. Παλιά τουλάχιστον οι διάφοροι "..φίλοι" ήταν συγχρόνως και ελληνόφιλοι. Σήμερα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα. Τόσα χρόνια μόνο για τους άλλους ενδιαφέρονται. Βασικά μόνο για τον εαυτούλη τους ενδιαφέρονται. Για αυτό κάνουν αυτά που τους λένε οι καλοί του παγκοσμιοποιητές...