Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Eurovision και Μακεδονία

Όταν την ονομάζουν "Μακεδονία" επίσημα έγγραφα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν γίνεται θέμα. Όταν διαφημίζουν τουριστικά την "Μακεδονία" ελληνικές εφημερίδες δεν γίνεται θέμα. Όταν κομματίδιο αυτοχαρακτηρίζεται προασπιστής των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα δεν γίνεται θέμα. Άμα κάνει όμως κανένα λάθος η Μπακοδήμου (νομίζω) γίνεται σάλος, γκρεμίζεται το σύμπαν.

Η κοπέλα είναι η τελευταία που φταίει για το περιστατικό. Έχει ευθύνη για την αποτυχημένη εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους εδώ και 15 χρόνια που έχει κάνει τον μισό κόσμο να ονομάζει επίσημα τα Σκόπια Μακεδονία και τον άλλο μισό ΦΥΡ Μακεδονία; Άσχετα από την εξωτερική πολιτική βέβαια θα ελπίζαμε να μην είχε κάνει τέτοιο παιδαριώδες λάθος. Αλλά η συγκεκριμένη δυστυχώς είναι καθρέφτης της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτή ευθύνεται που το ελληνικό κράτος έχει επιλέξει συνειδητά να χαμηλώσει το εθνικό φρόνημα του Ελληνικού λαού, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των Αμερικάνων ηγεμόνων και των εδώ συνεργατών του της Άκρας Αριστεράς; Αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που τηλεφώνησαν αγανακτισμένοι στο κανάλι τι έχουν κάνει πραγματικά για το θέμα; Έχουν κατεβεί σε έστω και μία διαδήλωση για τη Μακεδονία την τελευταία 15ετία ή η αγωνιστική τους συνεισφορά αναλώνεται στο να τηλεφωνήσουν στην ΕΡΤ να διαμαρτυρηθούν; Το τελευταίο μας πιάνει όλους όσους θυμόμαστε την Μακεδονία μόνο όταν γίνεται κάτι τέτοιο...

Δυστυχώς έχουμε αποτύχει όλοι. Η κοινωνία που είναι ανίκανη να αντισταθεί στο κομματικό κατεστημένο και η εξουσία που έχει ιδεολογικά παραδοθεί στην Άκρα Αριστερά.

ΥΓ 1: Συγχαρητήρια στη Σερβία που πανάξια κέρδισε τον διαγωνισμό. Οι Σέρβοι για κάποιον ακατανόητο -για εμάς- λόγο επιμένουν να στέλνουν σοβαρά τραγούδια και να τα πηγαίνουν και καλά. Ούτε ηλίθια ποπ, ούτε ημίγυμνες γκόμενες ούτε τραβεστί.

ΥΓ 2: Συγχαρητήρια και στην Ελλάδα. Για ένα μέτριο τραγούδι από έναν πιο μέτριο τραγουδιστή η 7η θέση είναι εξαιρετική. Μάλλον μετά από το περσινό κάζο θυμήθηκαν ότι χρειαζόμαστε και την σκηνική παρουσία για να πάμε μπροστά.

ΥΓ 3: Θα ονομάζεται για πολύ καιρό ακόμα Eurovision; Με την συμμετοχή της Τουρκίας, της Αρμενίας, του Ισραήλ κτλ κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκός διαγωνισμός είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: