Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Εκλογές και Πατριωτικό κίνημα

Ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές και το πατριωτικό κίνημα απέτυχε για ακόμα μία φορά να παρουσιαστεί ενωμένο απέναντι στους εχθρούς της πατρίδας και των λαών. Αρχίζοντας από το ένα άκρο για να φτάσουμε στο άλλο:
- Κομμουνιστές πατριώτες: Εκφράζονται από το περιοδικό Ρεσάλτο. Και σε αυτές τις εκλογές η πλειοψηφία τους αναμένεται να παραμείνει στο ΚΚΕ, εγκλωβισμένοι σε ένα κόμμα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Λίγες απώλειες πιθανόν να έχουν προς κόμματα της Πατριωτικής Αριστεράς, την ΔΗ.ΑΝΑ και το ΔΗ.ΚΚΙ.
- Ανένταχτοι αριστεροί πατριώτες: Εκφράζουν τις ανησυχίες τους μέσω διμηνιαίου περιοδικού και εφημερίδας. Ένας αξιοσημείωτος αριθμός τους φαίνεται να κινείτε προς το ΛΑ.Ο.Σ (αν και τα έντυπα του χώρου τους κρατάνε αρνητική στάση απέναντι στο κόμμα). Κάποιοι αναμένεται να κινηθούν προς ΔΗ.ΑΝΑ και ΔΗ.ΚΚΙ ενώ μία μειοψηφία θα παραμείνει σε άλλα κόμματα της Αριστεράς.
- ΔΗ.ΚΚΙ: Άμα συμμετάσχει στις εκλογές δεν θα συγκεντρώσει σοβαρά ποσοστά. Η παλιά δύναμη του έχει ήδη μετακινηθεί στο ΠΑΣΟΚ, το ΔΗ.ΑΝΑ και το ΛΑ.Ο.Σ.
- ΔΗ.ΑΝΑ: Τα ποσοστά του, αν και ικανοποιητικά, δεν μπορούν να το βάλουν στη βουλή με καμιά δύναμη με το υπάρχον εκλογικό σύστημα. Έχει πάρει ψήφους από το ΛΑ.Ο.Σ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και την Ν.Δ ενώ συνεργάζεται με την "Χριστιανική Δημοκρατία", κόμμα με ελάχιστες ψήφους. Γενικά η παρουσία του είναι αρνητική εξέλιξη για το Πατριωτικό Κίνημα αφού πρόκειται για κόμμα χωρίς ούτε καν ασήμαντες διαφορές από το ΛΑ.Ο.Σ, ερχόμενο να καλύψει ένα κενό που δεν υπάρχει, καταφέρνοντας απλώς να διασπάσει περαιτέρω τις δυνάμεις του χώρου.
- ΛΑ.Ο.Σ: Το μοναδικό κόμμα του πατριωτικού χώρου με σοβαρές πιθανότητες εισόδου στη βουλή. Αντλεί μεγάλο μέρος του ποσοστού του από την Ν.Δ αλλά και αξιοπρόσεκτα -αν μη τι άλλο- ποσοστά από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Στις τάξεις του υπάρχει και έντονη παρουσία Εθνικιστών αφού πριν λίγα χρόνια κατάφερε να συσπειρώσει στις τάξεις του τα πολυδιασπασμένα εθνικιστικά κινήματα.
- Ανένταχτοι Εθνικιστές: Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που εκφράζονται κυρίως από την εφημερίδα "Στόχος" αναμένεται να υποστηρίξουν τον ΛΑ.Ο.Σ.
- ΠΑΤΡΙ.Σ: Με την αποχώρηση της Χρυσής Αυγής από τις τάξεις της η Πατριωτική Συμμαχία σήμερα είναι ένα κόμμα που υπάρχει και δεν υπάρχει. Στις εκλογές δεν αναμένεται να συμμετάσχει αλλά αναμένεται μέσω των εκφραστικών της οργάνων (εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος", περιοδικό "Patria") να στηρίξει τους εθνικιστές (και μόνο τους εθνικιστές) υποψηφίους που κατεβαίνουν με το ΛΑ.Ο.Σ.
- Χρυσή Αυγή: Για ακόμα μία φορά είτε θα κατεβεί αυτόνομα είτε δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές. Ελάχιστες αναμένεται να είναι οι απώλειες του κινήματος προς το ΛΑ.Ο.Σ αφού οι έντονες φυλετικές ιδέες των Ε/Σ της Χρυσής Αυγής κάνουν σχεδόν απαγορευτική την μετακίνηση ψήφων προς ένα κόμμα όπως το ΛΑ.Ο.Σ, του οποίου ακόμα και ο εθνικιστικός πυρήνας απορρίπτει τα ρατσιστικά - φυλετικά πιστεύω των Χρυσαυγιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: