Κυριακή, 19 Αυγούστου 2007

Επεισόδια στην Καλαμαριά

Την οργισμένη αντίδραση Aφρικανών μεταναστών προκάλεσε ο θάνατος Nιγηριανού μικροπωλητή από πτώση από τον πρώτο όροφο καφετέριας, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νιγηριανός, ο οποίος βρισκόταν σε καφετέρια, αντιλήφθηκε ότι τον παρακολουθούσαν δύο άτομα.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, θεωρώντας ότι επρόκειτο για αστυνομικούς με πολιτικά, πήδηξε από τον πρώτο όροφο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα δύο άτομα δεν ήταν αστυνομικοί.

Αργότερα στην περιοχή κατέφθασαν ομοεθνείς του άτυχου Νιγηριανού, οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Οι Νιγηριανοί που ζουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης δηλώνουν βέβαιοι ότι επρόκειτο για αστυνομικούς, τους οποίους αναγνώρισε το θύμα, για αυτό και προσπάθησε να ξεφύγει.

Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν στους Νιγηριανούς προστέθηκε ομάδα αντιεξουσιαστών, καίγοντας κάδους και προκαλώντας φθορές σε καταστήματα και σε ένα υποκατάστημα τράπεζας

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

O άδικος χαμός του Νιγηριανού μετανάστη στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει το κλίμα τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας, τονίζει το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καλεί Έλληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με οργάνωση και συλλογική δράση για κάθε πρόβλημα, για να αντιμετωπιστούν οι μηχανισμοί της χειραγώγησης, της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.


Πια ούτε να τους παρακολουθούν όσο προβαίνουν σε παράνομες πράξεις δεν επιτρέπεται απ' ότι φαίνεται, πόσο μάλλον να προσπαθήσουν να τους σταματήσουν κιόλας. Ας το έχουμε υπόψη μας άμα νιώσουμε να φεύγει το πορτοφόλι από την τσέπη μας να κάνουμε τα στραβά μάτια. Και προσοχή, την επόμενη φορά που θα κάθεστε στην καφετέρια και μπει κανένας αλλοδαπός μικροπωλητής μην γυρίσετε να τον δείτε. Μπορεί να φουντάρει από κανένα παράθυρο και μετά άντε να εξηγείς σε 500 μαύρους, 50 αναρχικούς και στο ΚΚΕ ότι δεν είσαι όργανο της κρατικής τρομοκρατίας επειδή έπαιζε το μάτι σου ενώ έπινες το φραπέ σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: