Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Τι να ψηφίσω;

Σε ένα ιστολόγιο πρόσφατα (της Φιλελεύθερης Συμμαχίας νομίζω) διάβασα ένα άρθρο - καταγγελία για τον τρόπο που ψηφίζουν οι πολίτες. Πράγματι πάρα πολλοί ψηφίζουν κάποιο κόμμα χωρίς να έχουν ίχνος ιδεολογικής συγγένειας με αυτό. Για να διευκολύνω λίγο τα πράγματα λοιπόν, παρουσιάζω σε λίγες γραμμές το τι πιστεύει το κάθε κόμμα, ώστε τουλάχιστον κάποιοι να ξέρουν που ρίχνουν την ψήφο τους. Ξεκινώ από την Φιλελεύθερη Συμμαχία, για να ψηφίσεις κάτι ακόμα μικρότερο ή ψιλογραφικός πρέπει να είσαι ή να έχεις "περίεργες" ιδέες.

Φιλελεύθερη Συμμαχία
Οικονομικά ανήκει στην Δεξιά. Είναι ότι πιο καπιταλιστικό κατεβαίνει στην χώρα μας, ένθερμος υποστηρικτής του να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, να προστατευτούν οι επιχειρήσεις με δραστική μείωση των φορολογιών τους, να μειωθεί η κρατική εξουσία κτλ. Αν οικονομικά ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και συγχρόνως αντιπαθείτε την εκκλησία, υποστηρίζεται θερμά την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, θεωρείται ότι στο Μακεδονικό (αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο εθνικό θέμα) εμείς είμαστε λάθος και οι άλλοι πάντα σωστοί, θέλετε άμεση κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και των εξοπλισμών (και δεν πειράζει που οι "απέναντι" δεν τα καταργούν, καλά παιδιά είναι κατά βάθος δεν θα μας πειράξουν), τότε ψηφίζεται Φιλελεύθερη Συμμαχία. Βασικά θυμίζει το δεξιό κακέκτυπο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δημοκρατική Αναγέννηση
Θέλετε Θεοκρατικό κράτος και ψιλοενδιαφέρεστε και για τα Εθνικά θέματα; Το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή σας είναι η Ορθοδοξία και αυτή αποτελεί το ένα και μοναδικό κριτήριο για τις εκλογές; Η λύση τότε είναι μόνο ο Παπαθεμελής. Άμα έχετε και πρόβλημα ύπνου μάλιστα μην το σκεφτείτε ούτε λεπτό, ο άνθρωπος δεν μιλάει, νανουρίζει.

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Δύσκολο να ανακαλύψεις τις ιδέες του επειδή είναι εξαιρετικά λαϊκιστικό, λέει ότι νομίζει πως ο κόσμος θέλει να ακούσει. Έχει και κάποιους γραφικούς υποψηφίους οπότε δεν χρειάζεται να πετάτε τους ψήφους στον κάθε Λεβέντη (για να μην παρεξηγηθώ έχει και περισσότερους σοβαρούς). Γενικά πάντως, άμα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σας ενδιαφέρουν τα Εθνικά θέματα, η εγκληματικότητα ή η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, η επιλογή του ΛΑ.Ο.Σ είναι μονόδρομος. Οικονομικά είναι ακριβώς στην μέση της Φ.Σ και του Κ.Κ.Ε, δεν απορρίπτει την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά πάντα με μέτρο.

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Αγαπημένο σας χόμπι είναι η προάσπιση των λαθρομεταναστών; Δεν σας ενδιαφέρει κανένα Εθνικό θέμα και γουστάρετε τρελά να κατεβαίνετε σε διαδηλώσεις ασχέτως αιτίας (είτε συμβεί κανένα εργατικό ατύχημα στην Λάρισα είτε εναντίον "αντιεργατικού" νόμου στην Καμπότζη, το ίδιο κάνει); Αντιπαθείτε την Ελλάδα και οτιδήποτε Ελληνικό ενώ τα βράδια κυκλοφορείτε με κουκούλες και δέρνετε μπάτσους; ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μόνο ΣΥ.ΡΙΖ.Α!

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος
Διαφωνείτε; Γενικά με όλα, δεν κάνετε διακρίσεις, απλώς διαφωνείτε; Ακόμα και με αυτά που λέτε εσείς, είστε διατεθειμένος να διαφωνήσετε άμα συμφωνήσει κανένας άλλος; Τότε ψηφίζετε Κ.Κ.Ε, κυρίως άμα έχετε βαρεθεί και την Δημοκρατία και ελπίζεται κάποια μέρα να επικρατήσει άλλο σύστημα, "δημοκρατικότερο" (η δικτατορία του προλεταριάτου). Πάντως ακόμα και άμα δεν διαφωνείτε με όλα κάνει για ψήφος διαμαρτυρίας αφού ο εκπρόσωπος σας στο κοινοβούλιο τα επόμενα 4 χρόνια δεν θα κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να... διαμαρτύρεται.

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
Δεν έχετε ιδανικά, δεν συμπαθείτε την Ελλάδα ιδιαίτερα και έχετε κάποιον γνωστό εντός του κόμματος που θα σας βολέψει στο δημόσιο; ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Νέα Δημοκρατία
Δεν έχετε ιδανικά, η Ελλάδα σας αφήνει αδιάφορους και έχετε κάποιον γνωστό εντός του κόμματος που θα σας βολέψει στο δημόσιο; Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: