Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Φιλελεύθερη Συμμαχία

Χρειάστηκα χρόνο να αποφασίσω αν θα συνεχίσω τις αναφορές στην Φιλελεύθερη Συμμαχία. Και αυτό επειδή όπως γράφτηκε και σε άλλο ιστολόγιο, έτσι γίνονται οι ανύπαρκτοι υπαρκτοί. Τελικά είπα, γιατί όχι; Γιατί πχ, όσοι υποστήριξαν το τουρκόφιλο αμερικάνικο Σχέδιο Ανάν να περιορίζονται μόνο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Ή γιατί άμα κάποιος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το συμφέρον των επιχειρηματιών να είναι αναγκασμένος να ψηφίζει μόνο Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ; Θα συνεχίσω λοιπόν αυτή την "διαφήμιση" της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ξεκινώντας από την ηγεσία της.

Φώτης Περλικός
Ο πρόεδρος του κόμματος. Κάποιες από τις θέσεις του με δικά του λόγια είναι: "Ζητούμε ξεκάθαρα και χωρίς εκπτώσεις ή περιστροφές, την ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ, την δραστική μείωση της φορολογίας και της καθιέρωσης ενιαίου φορολογικού συντελεστή (flat tax), την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, τον πλήρη και οριστικό χωρισμό κράτους-Εκκλησίας, την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τον πλήρη σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη". Ο Περλικός -φυσικά- ήταν ένας από τους αντιδρώντες ενάντια στην "λογοκρισία" της έκθεσης «Ι syghroni elliniki skini». "Λογοκρισία" για τους συγκεκριμένους -λίγους- ήταν η αντίδραση της κοινωνίας που δεν κατάφερε να θεωρήσει τέχνη μία κοπέλα να αυνανίζεται στο άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου. Ο ίδιος υπέγραψε και αίτηση με την οποία ζητείτε από τους Έλληνες να απολογηθούν για τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα (περισσότερα παρακάτω).

Τάσος Αβραντίνης
Αντιπρόεδρος του κόμματος, υποψήφιος Επικρατείας. Ο κ. Αβραντίνης συμμετείχε από την δεκαετία του 90 σε εκλογικές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια του Στ. Μάνου, κατά τα άλλα η ΦΣ αποτελείτε από "νέα άτομα" σύμφωνα με τους δημιουργούς της. Αρθρογραφεί στις σελίδες του κόμματος προσπαθώντας να μας πείσει πόσο μας αγαπούν οι Αμερικάνοι, φέροντας ως παράδειγμα ότι πριν 200 χρόνια μας βοήθησαν! Και αυτός, όπως και αρκετά άλλα στελέχη της ΦΣ υπέγραψαν ζητώντας να απολογηθούμε για την Σρεμπρέντιτσα. Είναι χρήσιμο να ειπωθεί τι ακριβώς συνέβηκε στην Σρεμπρένιτσα. Πριν 12 χρόνια μαινόταν ακόμα ο πόλεμος μεταξύ Βοσνίας και Σερβίας. Την συγκεκριμένη περίοδο είχαν σταλεί στρατιώτες από τον Καναδά και άλλες χώρες και η Σρεμπρένιτσα ήταν εκτός εμπόλεμης ζώνης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ξένων στρατιωτών Βόσνιοι δολοφόνοι εκμεταλλεύονταν στο έπακρο αυτή την κατάσταση. Σχεδόν καθημερινά προέβαιναν σε επιδρομές εκτός της πόλης, έσφαζαν τον Σερβικό πληθυσμό στα γύρω χωριά, έκαιγαν εκκλησίες και κατέστρεφαν τα πάντα. Όταν τέλειωναν επέστρεφαν στην πόλη, όπου οι Σερβικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να πλησιάζουν. Όλοι ήξεραν ότι με την απομάκρυνση των ξένων δυνάμεων οι Σέρβοι θα αντιδρούσαν, όπως και έγινε. Οι Βόσνιοι δολοφόνοι, μαθαίνοντας ότι μεγάλη δύναμη Σέρβων πλησίαζε την πόλη, αποχώρησαν χωρίς να πολεμήσουν ξέροντας ότι η σφαγή του πληθυσμού της Σρεμπρένιτσα θα βοηθούσε προπαγανδιστικά τον αγώνα τους περισσότερο από την σωτηρία της πόλης και των κατοίκων της. Έτσι οι Σέρβοι μπήκανε στην πόλη κάνοντας κυριολεκτικά περίπατο, και ακολούθησε πραγματικά η σφαγή χιλιάδων Βοσνίων. Ε γι' αυτή την σφαγή Βόσνιων από Σέρβους (που ακολούθησε την πολύμηνη σφαγή Σέρβων από Βόσνιους) καλούν κάποιοι τους Έλληνες να απολογηθούν!

Δημήτρης Σκάλκος
Γενικός Γραμματέας του κόμματος, υποψήφιος Επικρατείας. Πολιτικός αναλυτής που ειδικεύεται σε επιθέσεις εναντίον της Ορθοδοξίας. Ένθερμος υπερασπιστής του βιβλίου της ΣΤ, χαρακτηρίζει διαμορφωμένη και με σκοπιμότητες την ιστορία που αναφέρεται στον Γρηγόριο τον Ε, την συμβολή του Πατριαρχείου στην επανάσταση του 21, ακόμα και τους τρεις ιεράρχες! Ενίοτε προτιμά απλώς να επιτίθεται στην εκκλησία επειδή φταίει για τον αντι-Αμερικανισμό, για την υποστήριξη των Ελλήνων στην Σερβία και για τις άσχημες Ελληνοτουρκικές σχέσεις (να τον χαίρονται οι υπόλοιποι πολιτικοί αναλυτές, μεγάλη ευφυΐα ο τύπος). Επειδή η εκκλησία δεν είναι πάντως το μοναδικό χόμπι του άλλοτε προτιμά να ζητά την άμεση αποστρατικοποίηση της Ελλάδος μυξοκλαίγοντας που απορρίψαμε το Σχέδιο Ανάν και άλλοτε να συνυπογράφει με τους φίλους του ζητώντας ελληνική απολογία για την Σρεμπρένιτσα.

Παναγιώτης Δημητράς
Υποψήφιος Επικρατείας, κάθε σχόλιο περιττεύει για ίσως τον πιο επικίνδυνο για τα Εθνικά θέματα άνθρωπο σε όλη την Ελλάδα.

Γεώργιος Φουφούνης
Επιχειρηματίας, υποψήφιος Επικρατείας. Ακόμα ένας από τα "νέα πρόσωπα" που διαφημίζει η ΦΣ, και αυτός από την δεκαετία του 90 κατέβαινε στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Στ. Μάνου φυσικά (πολύ νεολαία ρε παιδί μου), πλάι στον Ν. Γεωργιάδη, βουλευτή της Ν.Δ σήμερα, που σεβόμενος τις πολιτικές καταβολές του ονόμασε το Μακεδονικό θέμα "μπούρδα". Πάντως χαρακτηριστικό είναι ότι και τα στελέχη της ΦΣ που δεν συμμετείχαν παλιότερα στον σχηματισμό του Μάνου, στην ιστοσελίδα εκείνου του κόμματος συζητούσαν, αρθρογραφούσαν και ανακοίνωναν την δημιουργία της ΦΣ. Ούτε νέοι σε ηλικία αλλά ούτε και νέοι στην πολιτική λοιπόν οι περισσότεροι, ίδιο κόμμα διαφορετικό όνομα και αλλαγή ηγεσίας μου θυμίζει η όλη κατάσταση.

Μανώλης Μανωλεδάκης
Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφιος Επικρατείας, ένας από τα πολλά στελέχη του κόμματος που πλάι στον πρόεδρο τους θεώρησαν τον αυνανισμό τέχνη (και μένα μ' αρέσει όσο και όλων δεν λέω, αλλά δεν το ονομάζω και τέχνη και ούτε έχω ανάγκη από μουσική υπόκρουση).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Βοσνιόσερβοι απολγούνται για την σφαγή στην Σρεμπρένιτσα.

'The report makes it clear that enormous crimes were committed in the area of Srebrenica in July 1995,’ the Bosnian Serb government said. ‘The Bosnian Serb Government shares the pain of the families of the Srebrenica victims, is truly sorry and apologizes for the tragedy.’

Οι "γενναίοι" Έλληνες παραστρατιωτικοί σφαγείς αόπλων αμάχων πότε θα απολογηθούν;

Ανώνυμος είπε...

Όταν βρεις μισή απόδειξη ότι έστω και ένας Έλληνας συμμετείχε σε σφαγές αμάχων ρε Αίσωπε.