Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον δρόμο

Η Alco φέρεται να δίνει διαφορά μέχρι και 3% ως τελικό αποτέλεσμα των εκλογών (υπέρ της Ν.Δ φυσικά). Υπενθυμίζουμε ότι η Alco ήταν η εταιρεία που έδινε την μικρότερη διαφορά (με εξαίρεση την άγνωστη Marc για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚικού "Έθνους") στα τέλη Αυγούστου, 0.7%. Συγχρόνως διασταυρώθηκε και προχθεσινή πληροφορία σύμφωνα με την οποία η VPRC (η μόνη εταιρεία που είχε βρει το τελικό αποτέλεσμα το 2004) επιμένει ότι η διαφορά θα φθάσει στο 4%. Υπενθυμίζω προχθεσινό ποστ για τις κρυφές δημοσκοπήσεις αλλά και ότι εδώ και μέρες επαναλαμβάνω συνεχώς ότι ζούμε ξανά την προεκλογική του 2004, με τον Καραμανλή σε θέση ισχύος να μην κάνει τότε αντιπολίτευση και τώρα κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου με τις συνεχείς επιθέσεις να προσπαθεί απελπισμένα να το συσπειρώσει.

Το μπαλάκι είναι τώρα στα χέρια του καθενός από εμάς. Τα μεγάλα κόμματα, για να αποτρέψουν την πιθανότατα πραγματικής δημοκρατίας επιτέλους σε αυτή την χώρα, κάνανε ιστορικά λόγο σε "χαμένη ψήφο". Σήμερα, με το αποτέλεσμα δεδομένο, κάθε ψήφος στα μεγάλα κόμματα είναι πραγματικά η χαμένη. Ο μπαμπούλας της κακιάς Δεξιάς ή του κακού ΠΑΣΟΚ, δημιουργημένος για να συσπειρώνει και να βοηθά και τους δυο τους, ισχύει μόνο στους ανενημέρωτους (γι' αυτό και η απαγόρευση δημοσκοπήσεων τις τελευταίες μέρες, για να μην χάνουν από την ισχύ τους) και τους πολιτικά "τυφλούς". Η τιμωρία τους μπορεί να επιτέλους να γίνει πραγματικότητα. Στηρίξτε τα μικρά κόμματα, δημιουργήστε 5κομματική βουλή. Στηρίξτε και εξωκοινοβουλευτικά αν νιώθετε ότι σας εκφράζουν. Μην πετάξετε την ψήφο σας και πάλι σε κάποιους που ούτε τους αξίζει ούτε την χρειάζονται, όχι κι άλλο 2004.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, που μπορείς να δείς αυτά τα αποτελέσματα των "κρυφών δημοσκοπήσεων".
Έχεις δίκιο πάντως στο ότι μπορείς να καταλάβεις, από τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι εκπροσώποι των δύο κομμάτων, ότι η διαφορά μεγαλώνει επικίνδυνα.
Διακρίνω μια έκδηλη ηττοπάθεια στα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ και χαμόγελα ικανοποίησης στην άλλη πλευρά. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες πολιτικές γνώσεις για να το καταλάβεις αυτό.

Κωνσταντίνος είπε...

Καλά, εξαρτάται από το τι εννοείς "ιδιαίτερες πολιτικές γνώσεις", κι εγώ συμφωνώ ότι είναι εύκολο να το καταλάβεις από όλη την συμπεριφορά τους, οι περισσότεροι δεν το βλέπουν όμως..

Τα αποτελέσματα δεν είναι δύσκολο για κάποιους να τα μάθουν. Κάποιοι πολιτικοί, δημοσκόποι και λοιποί εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι. Άμα ανήκεις σε έναν από τους χώρους τους, λίγα μυστικά υπάρχουν.

Βέβαια όσο οι δημοσκοπήσεις είναι κρυφές παίζει και το ενδεχόμενο να είναι απλώς φήμες, δεν μπορεί κάποιος να είναι 100% σίγουρος. Όλα τα στοιχεία πάντως (δημοσκόπηση VPRC η οποία είναι κατά 99% πραγματική, ρητορική πολιτικών, οι φήμες των διάφορων χώρων που από παντού δείχνουν αύξηση της διαφοράς) φωτογραφίζουν ότι γράφτηκε ως αληθινό..

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο ότι η VPRC, είναι η μοναδική εταιρεία δημοσκοπήσεων, που το 2004, ενώ όλες οι άλλες μίλαγαν για σκληρό "ντέρμπυ", για τους νέους που ψήφιζαν κατά 90% Γιώργο κ.α, έδινε διαφορά 4,5 με 5.
Όταν λέω "πολιτικές γνώσεις", εννοώ ότι δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός αναλυτής ή επικοινωνιολόγος για να καταλάβεις ποιος προηγείται αυτή τη στιγμή...
Με το που βλέπεις ή ακούς δημοσιογράφους ή πολιτικούς τις κάθε πλευράς καταλαβαίνεις τι συμβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Η VPRC ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΝΙΚΑ ΠΟΛΥ Η ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.
ΤΟ 2000 ΠΟΥ ΗΤΑΝ H VPRC?
ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ Η ΝΔ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?
ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ
ΣΤΟ BET.

Ανώνυμος είπε...

Asto megale, krata to bet kai esi perimene na deis to pasok na kerdizei tin kiriaki xaxa

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ ξέρω δημοσκόπηση οτι προηγείται η ΝΔ με 10%.
Μου το είπε ο Καραχάλιος. χαχαχαχα

Κωνσταντίνος είπε...

@ανώνυμος
Όσοι έχουν μνήμη που ξεπερνάει την μία βδομάδα θα θυμούνται ότι η VPRC πριν την συνεργασία με τα ΜΜΕ της ΝΔ συνεργαζόταν με εφημερίδα του ΠΑΣΟΚ για χρόνια.

Τελοσπάντων, το θέμα δεν είναι με ποιον δούλευε τότε και τώρα. Το θεμα είναι ότι είναι εγνωσμένη εταιρεία(όπως και όλες με εξαίρεση την marc) και η μόνη που είχε βρει την τελική διαφορά το 2004. Δεν καταλαβαίνω την λογική του "το βρίσκει όταν κερδίζει η ΝΔ". Όπως και τότε όλες οι δημοσκοπήσεις λέγανε ότι θα κερδίσει η ΝΔ, η VPRC ήταν η μόνη που πέτυχε και την διαφορά του 5%.

Τέλος επαναλαμβάνω κάτι απλό επειδή φαίνεται ότι όσο απλό και αν είναι δεν γίνεται κατανοητό από κάποιους. Μία βδομάδα πριν τις εκλογές να λέει μία εταιρεία ότι η διαφορά είναι στο 4% υπέρ της ΝΔ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΝΔ ΒΛΑΠΤΕΙ. Μία τόσο μεγάλη διαφορά αν γίνει γνωστή θα αποσυσπειρώσει το κόμμα και κανέναν άλλον. Άμα είναι ψέμα, ε τότε η VPRC είναι δακτύλιος του ΠΑΣΟΚ! Αστείο επιχείρημα αλλά κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τα πιο απλά, τι να γίνει. Όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν διαφορά 2%-3% τουλάχιστον, η μόνη που είχε βρει το αποτέλεσμα δίνει 4%. Ακόμα και άμα το σωστό είναι το 2+% είμαστε 5 μέρες πριν τις εκλογές και η διαφορά ανεβαίνει, είναι αποδεκτό από όλους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ, όποιος δεν το κατανοεί με γεια του με χαρά του, το μπλογκ και την Κυριακή εδώ θα είναι, ας περάσουν και αυτοί που διαφωνούν (πιθανότατα οι ίδιοι που νόμιζαν θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ και το 2004) να συζητήσουμε τότε.

Κωνσταντίνος είπε...

Μία συμπλήρωση επειδή τα στοιχεία δεν είναι διασταυρωμένα και δεν αξίζει να γράψω νέο ποστ. Φήμες αναφέρουν τελευταίες δημοσκοπήσεις δύο γνωστών εταιρειών (η μία συνεργάζεται με ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ η άλλη της ΝΔ) να φέρνουν την διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο 3%. Και οι δύο εταιρείες δείχνουν πτωτική πορεία ΣΥΝ-ΛΑΟΣ που περιορίζονται κάτω από το 3,5% για την ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε γλεντια παλι την κυριακη (ΒΛ 2000).Παλι ισοπαλια βλεπω οπως και τοτε που το ΕΚΑΒ δεν προλαβαινε εξω απο την Ρηγιλης.
Τοτε που κερδισε η ΝΔ τα exit polls και το ΠΑΣΟΚ τις εκλογες.
Ιδιο ισοπαλο αποτελεσμα θα εχουμε παλι.
1-1.
Η ΝΔ κερδιζει τις δημοσκοπησεις και το ΠΑΣΟΚ τις εκλογες

Κωνσταντίνος είπε...

Αχρείαστο spam τα 4 τελευταία, διαγράφηκαν. Συστήνω την τελευταία παράγραφο του σχολίου μου στις 12:22 και δεν πολεμώ άλλο με την βλακεία.

Κωνσταντίνος είπε...

Η ανάρτηση σχολίων απενεργοποιείται προσωρινά.